Noul parking promis de autorități în cartierul Grigorescu se amână. Primăria nu a găsit încă „soluția” pentru realizarea acestuia

Noul parking promis de administrația locală în cartierul Grigorescu, o zonă extrem de aglomerată, ca tot municipiul Cluj-Napoca de altfel, pare a fi marcat de neputința reprezentanților Primăriei în identificarea unei soluții. La începutul acestui an, viceprimarul Dan Tarcea anunța că slujbașii municipali sunt în căutarea unei soluții pentru realizarea unei parcări supraetajate în cartierul Grigorescu. De aproape 6 luni de zile reprezentanții autorității locale caută încă o locație potrivită pentru un biet parking.

Edilul Emil Boc a recunoscut că aglomerarea exagerată din cartierul Grigorescu și traficul sufocant în lipsa unor parcări care să descongestioneze atât traficul, cât și trotuarele blocate de autoturisme reprezintă o problemă a acestui cartier.

Dar.

Primăria nu a găsit încă „soluția” pentru noul parking aflat la nivelul etapei de promisiuni.

„Grigorescu are pregătite zonele de lucru. 

Suntem în căutarea unei locații de parking. 

Pentru că asta-i lipsește în primul rând la Grigorescu.

Sper să putem găsi cât mai repede cu putință o soluție pentru Grigorescu”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Din păcate, noul parking promis de autorități în cartierul Grigorescu este marcat de neputință. 

Dacă în unele cartiere din Cluj-Napoca există măcar un parking ori ideea amenajării unui parking în viitor, alte cartiere au devenit tot mai aglomerate, iar autoritățile nu au reușit în ultimii 10 ani să realizeze nici un nou parking pentru clujeni. Este cazul unor cartiere precum Grigorescu ori cartierul Zorilor. 

În ianuarie 2021, viceprimarul Dan Tarcea susținea că Grigorescu va beneficia de un nou parking.

Atunci, autoritățile locale se aflau la etapa identificării unei locații în acest sens.

„De asemenea, în prioritatea noastră de anul acesta este identificarea unui loc pentru parking în cartierul Grigorescu, pentru că este o zonă extrem de aglomerată, mai ales în zona cuprinsă între str Dontah-Paul Ioan-Casa Radio. 

Acolo este o concentrare foarte mare de mașini și în cartierul Grigorescu nu avem nici un parking. 

Dacă în Gheorgheni avem, dacă în Mărăști avem, dacă în Mănăștur, de asemenea, avem destul de multe parkinguri, în cartierul Grigorescu și în cartierul Zorilor nu avem nici un fel de parking. 

Avem în vedere să facem și în această zonă parkinguri”, a promis viceprimarul Dan Tarcea, referindu-se la proiecte ce vor debuta în acest an.

CITEȘTE ȘI: Proiecte prioritare 2021 - Un nou parking în cartierul Grigorescu: „Este o zonă extrem de aglomerată”

Dacă în celelalte cartiere, Gheorgheni ori Mănăștur, există fie câte un parking, fie ideea unui parking proiectată în viitor, cartierul Grigorescu a rămas neglijat de autoritățile PNL-iste clujene. 

De aproape jumătate de an, reprezentanții administrației locale caută „soluția” minune pentru identificarea unei locații pentru realizarea unei parcări supraetajate în cartierul Grigorescu. 

Până atunci însă, ideea unui nou parking în acest cartier aglomerat se mai amână o tură, fiind la etapa promisiunilor. 

Realizarea și inaugurarea parcării supraetajate din Grigorescu ar putea fi realizată, în termeni optimiști, într-un viitor mandat, după altă campanie electorală. 

Din 2024. În viitorul Cluj fără mașini... 


Adauga comentariu