Noul corp de clădire al Școlii Iuliu Hațieganu va fi construit de firma fostului consilier județean Dănuț Dorel Canta

Primăria Cluj-Napoca a reușit în sfârșit să adjudece licitația pentru construirea unui nou corp de clădire pentru Școala Iuliu Hațieganu din Mănăștur. Elevii și profesorii cer de mai bine de patru ani o soluție de la Primărie, însă proiectul a avansat foarte încet.  

Licitația a fost adjudecată azi de firma RSB BAU TEHNIK, valoarea contractului fiind de 7.145.607 RON. RSB BAU TEHNIK este o firmă înființată în 2019 al cărui asociat este Dănuț Dorel Canta, fostul consilier județean, fostul director al Administrației Bazinale de Apă Someș Tisa. El este și directorul general al Societății de Construcții Napoca. Acesta a candidat la alegerile locale pentru o funcție de consilier local din partea PRO România. 

Noul corp de clădire va avea P+2E+Eretras+Etehnic. Vor fi amenajate 15 săli de clasă, având capacitatea maximă de 448 de elevi, bibliotecă și sală de lectură, o sală multifuncțională. Pentru amenajarea unui spațiu pentru activități școlare în aer liber se propune ca pe corpul nou de clădire să fie prevăzută o terasă circulabilă închisă la partea superioară cu plăci de granit. 

Șase ani pentru un corp de clădire nou 

În 2016 cei peste 1000 de elevi de la Școala Hațieganu au cerut Primăriei să achiziționeze clădirea din proprietatea Telekom aflată în vecinătate, pentru ca elevii să nu se mai înghesuie în doar 24 de săli de clasă.  

În 2016, Primăria nu a avut bani să cumpere clădirea, apoi în 2017 au fost bani, dar condițiile impuse de proprietarul clădirii nu permiteau transformarea acelui corp de clădire în săli de clasă. În 2018, o parte dintre elevi au fost mutați în vechiul sediu al Colegiului Tehnic Edmond Nicolau de pe strada Câmpului. În 2019 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, iar în februarie 2020 a fost obținută autorizația de construire. A mai durat șase luni până ce a fost adjudecată licitația, iar termenul de execuție este de 18 luni. Asta înseamnă că elevii se vor putea bucura de noul corp de clădire începând cu anul 2022.  

 

Adauga comentariu