Noua persoane care se aflau într-un microbuz înmatriculat în România au murit în urma unui accident rutier în Ungaria. INCONȘTIENȚĂ: Șoferul transmitea live pe Facebook

Potrivit unui nou bilanț al Ministerului de Externe, numărul morților din accidentul rutier se ridică la nouă. Cei nouă pasageri ai microbuzului înmatriculat în România au murit, marți, în apropierea orașului Budapesta, Ungaria, după ce mașina s-a ciocnit cu un camion, a informat Ministerul Afacerilor de Externe. Accidentul a avut loc pe Drumul Național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România. MAE a activat celula de criză. Victimele sunt şapte bărbaţi şi două femei.

Din primele informaţii rezultă că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş, şi se întorceau acasă din Slovenia.

Potrivit mai multor informații, se pare că șoferul microbuzului transmitea live pe Facebook in momentul accidentului. Dejeanul.ro a postat pe Facebook un clip despre care susține că arată exact momentul impactului. Clipul ar fi fost postat de un prieten al șoferului. Nu putem aprecia însă dacă acest clip este veridic.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară. Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

”Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România”, arată un comunicat al MAE.

Adauga comentariu