Diete

Noua dieta cu supa de varza

Acest plan de o saptamana include supa de varza si, in functie de zi, o varietate de alte alimente. Dieta permite cantitati nelimitate de supa de varza cu unele variatii zilnice.

 

Noua dieta cu supa de varza a fost publicata in 1997 (ultima editie scrisa de M. Danbrot – The New Cabbage Soup Diet (Noua dieta cu supa de varza) 2004), dar variante ale Dietei pe baza de supa de varza existau de cativa ani. Acesta include planuri precum: Dieta pe baza de supe care arde grasimi, Dieta Spitalului Sacred Heart, Dieta Dolly Parton, Supa militara de varza si Dieta cu supa miraculoasa T.J. (care nu este de fapt miraculoasa).

 

Cum functioneaza?

Este recomandata ca un plan rapid de pierdere in greutate, de sapte zile. Unele variante recomanda continuarea planului rapid cu un plan de intretinere de doua saptamani si repetarea planului rapid de o saptamana.

 

Planul duce la o scadere in greutate din cauza continutului sau caloric scazut si a alternativelor limitate de hrana. In afara de supa, meniurile includ o portie de produse lactate, fructe si/sau legume si sos cu continut scazut de grasimi. Daca dimineata se consuma la cafea lapte degresat, iaurtul nu este permis pana mai tarziu in ziua respectiva. Zilele cinci si sase includ pui sau peste.

 

Intr-un prototip al versiunii mai vechi a dietei, zilele de la unu la patru constau din cantitati nelimitate de supa de varza, fructe si/sau legume. Ziua a cincea include supa de varza, putina carne rosie sau pui si rosii. Ziua a saptea include supa de varza, orez nedecorticat si legume. Sunt premise cafeaua neindulcita, ceaiul, sucul de merisor si apa.

 

Planul permite cantitati nelimitate de supa, de aceea poate parea atragator pentru unii, dar de fapt, este posibil ca monotonia sa limiteze aportul de alimente si de calorii. Este in principiu o dieta cu continut scazut de calorii si de grasimi, cu fibre luate din varza si alte legume si fructe. Cantitatea de lichid din supa este posibil sa ofere o senzatie de satietate, dar afirmatia ca supa de varza are proprietati in ceea ce priveste arderea caloriilor nu este dovedita stiintific. Exista variante ale dietei si retete disponibile pe Internet (www.cabbage-soup.diet.com).

 

Argumente pro si contra

Dieta este simpla, usor de retinut si urmat, cu un singur aliment principal. Este saraca in calorii pe termen scurt, deci va produce o pierdere temporara in greutate.

 

Desi sunt incluse si alte legume, precum si fructe, concentrarea planului pe un singur aliment il va face in mod inevitabil monoton. Cantiatile mari de varza pot cauza flatuenta si balonare. Restrictiile la multe alimente fac ca planul sa aiba un continut redus de substante nutritive, precum proteine si carbohidrati; nu ar trebui urmat pentru o perioada mai lunga de o saptamana. A manca in oras va fi dificil sau imposibil.

 

Este potrivita pentru dvs.?

Dieta va fi atragatoare pentru aceia carora nu le displace sa manace zilnic, timp de o saptamana, varza in cantitati mari. Femeile insarcinate, persoanele sensibile, batranii, precum diabeticii sau persoanele cu boli gastrointestinale (precum sindromul intestinelor iritate) trebuie sa consulte mai intai un medic si sa lucreze indeaproape cu un dietetician pentru a stabili daca ar trebui sa incerce aceasta dieta si cum este mai bine sa o foloseasca.

 

Alimentele sunt disponibile in magazinele obisnuite; schimbari in stilul de viata nu sunt in general, dar unele planuri recomanda consumul unor mari cantitati de apa.

 

Exemplu de meniu:

Sambata. Mic dejun: 1 cana de iaurt, cafea. Dejun: supa de varza, piept de pui la gratar, sparanghel, vinete si divlecei la gratar. Cina: supa de varza, peste la gratar, fasole pastai, sfecla feliata, amestec de legume cu sos sarac in grasimi. Gustarea 1: apa, castravete si morcov. Gustarea 2: supa de varza, rosii cherry.

 

Duminica. Mic dejun: bautura-crema cu 1 cana de iaurt, afine si capsuni, cafea. Dejun: supa de varza, salata de verdeturi, felii de morcovi, mazare, ridichi, broccoli si conopida, sos cu continut caloric scazut. Cina: supa de varza, fasole verde in aburi, pastarnac fiert, inele de mar la cuptor. Gustarea 1: ceai, salata de pepene galben. Gustarea 2: apa, 1 cana iaurt, felii de mar si para.

 

Luni. Mic dejun: ½ cana de iaurt, 2 cani de amestec de fructe de padure, cafea. Dejun: supa de varza, mar la cuptor, ceai. Cina: supa de varza, felii de portocala si grepfrut, ceai. Gustarea 1: ceai, ½ cana de iaurt, pepene galben. Gustarea 2: apa, banana.

 

Marti. Mic dejun:1/2 cana de iaurt, castravete felii, ceai. Dejun: supa de varza, amestec de legume, cafea. Cina: supa de varza, cartof mare la cuptor cu ½ cana de iaurt, dovleac cu ierburi si fasole verde, apa. Gustarea 1: apa,1/2 cana de iaurt, morcovi. Gustarea 2: supa de varza.

 

Miercuri. Mic dejun: lapte degresat, bautura-crema de banana si capsuni. Dejun: supa de varza, morcovi la aburi, laptuca si sos Cezar non-caloric, ceai. Cina: supa de varza, salata de spanac, felii de portocala si sos de citrice cu continut caloric scazut. Gustarea 1: ceai, salata mixta de fructe. Gustarea 2: apa, baghete de telina.

 

Joi. Mic dejun: 1 cana de iaurt, 2 banane, cafea. Dejun: supa de varza, 2 pahare de lapte degresat, 2 banane. Cina: supa de varza, 2 pahare de lapte degresat. Gustarea 1: lapte dregresat, banana coapta. Gustarea 2: bautura-crema de banana si lapte degresat.

 

Vineri. Mic dejun: ½ cana de iaurt, cafea. Dejun: supa de varza, peste la gratar cu 1 ½ cani de rosii zdrobite, apa. Cina: supa de varza, piept de pui la gratar cu 3 rosii la gratar, apa. Gustarea 1: apa, pui la gratar cu ierburi. Gustarea 2: ceai, ½ cana de iaurt.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *