Nou episod din Game of Goz – Tișe licitează pe 10 ani salubritatea județului

O nouă licitație menită să îmbogățească firmele de salubritate este organizată de Consiliul județean. Firmele de salubritate din Cluj-Napoca, cele care fac legea de ani de zile în municipiu își freacă mâinile de bucurie sprând și ele la o felie din cele 820 de milioane de lei cât e valoarea contractului. Dincolo de câștigurile substanțiale partea cea mai tentantă pentru firme este durata foarte mare a contractului, 10 ani.

Practic, Alin Tișe, la final de mandat va cadorisi trei firme cu un contract pe o perioada de 10 ani. În 10 ani tehnologiile și dotările din domeniu pot să evolueze foarte mult, astfel că o licitație pe o perioadă de timp mai scurtă, timp în care caietul de sarcini poate să fie modificat ar fi o soluție mult mai bună pentru colectarea deșeurilor din județ.

Potrivit lui Alin Tișe, această licitație ce vizează serviciile de colectare şi transport al deșeurilor municipale, precum și operării și administrării stațiilor de transfer este organizată în contextul apropierii momentului în care va fi dată în funcțiune prima celulă de depozitare a Centrului Integrat de Management al Deșeurilor.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj a publicat în SICAP documentația aferentă licitației publice deschise destinate delegării, prin concesiune, a serviciilor de colectare şi transport al deșeurilor municipale, precum și operării și administrării stațiilor de transfer.

Ofertele vor trebui depuse de către operatorii interesați la sediul ADI Eco-Metropolitan Cluj până în 30 octombrie a.c., acestea urmând a fi evaluate atât din punct de vedere financiar, criteriu cu o pondere de 65%, cât și tehnic – 35%. Durata contractelor este de 10 ani, la finalul licitației urmând a fi desemnați maxim trei operatori pentru întreg județul.

Licitația se va realiza distinct, pe trei loturi diferite, respectiv:

Lotul 1: Zona 1 Cluj-Napoca, plus alte 30 de comune și Zona 2 Huedin împreună cu alte 13 comune;

Lotul 2: Zona 3 Mihai Viteazu, plus alte 12 comune și municipiile Turda și Câmpia-Turzii;

Lotul 3: Zona Gherla, plus alte 19 de comune și municipiul Dej.

Valoarea totală estimată a contractelor de delegare pentru cele trei loturi este de 820.915.345,22 lei, fără T.V.A..

Citește și:

A apărut al doilea episod al serialului #TuȘtii?, cu Alin Tișe în rol principal. În curând și pe NetFlix

 

Adauga comentariu