Noroi până la glezne și blocuri inundate după fiecare ploaie, pe o stradă la zece minute de centrul orașului - FOTO - VIDEO

Sute de clujeni care locuiesc pe strada Mircea Zaciu din cartierul Bună Ziua trebuie să folosească încălțăminte de schimb atunci când plouă sau ninge. Strada nu este asfaltată și la fiecare ploaie se transformă într-o masă de noroi cleios.  Este imposibil să ieși din casă și să ajungi într-o zonă “civilizată” fără să îți încarci tălpile pantofilor cu noroi de două-trei degete de gros. Șansele de modernizare a străzii în viitorul apropiat sunt minime.

Problema încălțămintelor murdare este însă cea mai mica problemă pentru locuitorii de pe strada Mircea Zaciu. Ploile le aduc și alte bucurii: subsoluri inundate. Cei care locuiesc la parter, de mai multe ori s-au trezit cu apă în apartamente. Strada este în pantă, așa că se formează adevărate torente care se opesc în capătul de jos al străzii, apa băltește și apoi se scurge în subsoluri.

Oamenii au inistat la Compania de Apă Someș să le introduce canalizarea, dar acest lucru este imposibil din cauză că nu se poate face legătura cu strada Mozart, din vecinătate.

Urmăriți în video de mai jos ce spune Iulian Chidovăț, unul dintre locuitorii de pe strada Mircea Zaciu, care s-a mutat într-un apartament de la numărul 27 în urmă cu patru ani. Atunci i s-a promis că strada va avea asfalt, canalizare și iluminat public. Dar, bineînțeles că nu s-a întâmplat acest lucru.

Vasile Jucan, un alt locuitor de pe strada Mircea Zaciu spune că și-a renovat apartamentul de trei ori din cauză că i-a intrat apa în casă. Despre mașină nici nu își mai amintește de câte ori a reparat-o din cauza stării proaste a carosabilului.

Șansele ca strada să fie reparată curând sunt minime. Fiind o stradă privată, Primăria nu poate interveni cu niciun fel de lucrare. Ca să fie trecută în domeniul public ar trebui semnături din partea tuturor proprietarilor, lucru care este greu de realizat. Locuitorii de pe Mircea Zaciu afirmă că o bună parte din proprietari sunt certați cu legea și au plecat din țară.

Adauga comentariu