Nord Conforest mai câștigă un contract din bani publici: va realiza noul Centru Școlar pentru Educație Incluzivă

Firma clujeană Nord Conforest, controlată de frații Așchilean, mai câștigă un contract din bani publici. De această dată este vorba de un proiect al Consiliului Județean Cluj pentru construirea Sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă.

Nord Conforest a câștigat licitația în valoare de 14.222.925.71 RON, aproximativ 3 milioane de euro. Proiectul este realizat din fonduri europene. 

„Scopul acestui proiect este îmbunătățirea infrastructurii de educație pentru copiii cu nevoi speciale și implicit a procesului educațional prin construirea sediului Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă. În momentul de față activitatea centrului este îngreunată din cauza lipsei de spațiu adecvat utilat cât și multiplelor corpuri în care aceasta se exercită, elevii find nevoiți să se deplaseze de la un corp la altul pentru a avea acces la anumite servicii. În acest moment toată activitatea se desfășoară în spații improvizate. Sălile de clasă sunt foarte mici și nu permit acceptarea unui număr mai mare de copii, fiind în situația de a refuza înscrierea multor copii ce ar avea nevoie de serviciile educaționale și terapeutice oferite de centru. Programul școlii este în regim semiinternat, elevii beneficiind de masă precum și de terapii specifice în completarea programului educațional. În cadrul centrului își desfășoară activitatea aproximativ 160 de elevi”, se arată în caietul de sarcini.

Proiectul constă în realizarea unui corp de clădire nou și modernizarea unui corp existent în locația de pe strada Aviator Bădescu nr. 3-5.

Noul corp de clădire este structurat pe trei zone de funcțiuni distincte: zona 1 - cuprinde spațiile administrative și medicale, zona 2- sălile de clasă și grupurile sanitare, zona 3 - cuprinde blocul alimentar format din bucătărie și sala de mese și spațiile pentru activiăți sportive și de tratament. 

În corpul de clădire ce urmează să fie reabilitat se vor organiza activități de terapie ocupațională și activități de preprofesionalizare. 

Durata estimată de execuție a lucrărilor este de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției lucrărilor. 

Nord Conforest din Gilău a fost înființată în 1991, are ca obiect de activitate realizarea de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Nord Conforest îi are ca administratori pe Dorin Așchilean, Emil Așchilean și Eugen Florin Banciu. Frații Așchilean sunt apropiați ai fostului PDL.

Unul dintre contractele importante pe care le-a câștigat Nord Conforest în trecut este cel pentru închiderea rampei neconforme de la Pata Rât, contract atribuit prin negociere directă de către Consiliul Județean Cluj. Valoarea contractului a fost de 33,8 milioane lei. Nord Conforest a mai câștigat lictiațiile pentru realizarea Parcului Caragiale, pentru modernizarea malurilor Someșului și modernizarea Parcului Armătura. Nord Conforest se ocupă și de realizarea Parcului Tineretului de pe bulevardul Muncii. De asemenea, s-a ocupat și de modernizarea Parcului Central și Clădirii Casino.

În 2019 a avut 13 milioane euro cifră de afaceri, 115 mii euro profit și 85 de angajați.

 

Adauga comentariu