Nord Conforest a câștigat licitația pentru modernizarea Parcului Caragiale

Nord Conforest (leader), Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL sunt câștigătorii licitației pentru reabilitarea parcului Caragiale. Valoarea contractului este 15.848.050 lei și urmează să fie finanțat din fonduri europene, în exercițiul financiar 2021-2027.

Nord Conforest Gilău, județul Cluj este deținută de frațiiAndrei Ioan Așchilean, Emil Așchilean și Dorin Așchilean, are obiect de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. În 2019 a avut 13 milioane euro cifră de afaceri, 115 mii euro profit și 85 de angajați.

Nord Conforest se ocupă și de realizarea Parcului Tineretului de pe bulevardul Muncii. De asemenea, s-a ocupat și de închiderea rampei de la Pata Rât, a modernizat Parcul Central și Clădirea Casino, Salina Turda etc. Compania controlată de frații Așchilean are la activ nenumărate contracte pe bani publici.

Potrivit documentației, se propune reamenajarea integrală a suprafeței Parcului I.L. Caragiale, cu identificarea și păstrarea vegetației valoroase și sănătoase existente, pentru a crea o atractivitate mai mare în rândul publicului decât există acum. Totodată se propune descoperirea Canalului Morii, al cărui traseu sistematizat a fost acoperit la sfârșitul anilor 80 cu o dală de beton. Prin descoperirea acestui al doilea curs de apă ca importanță din oraș, acesta devine parte integrantă a parcului. În consecință se propun amenajări și sistematizări pe verticală pentru a facilita accesul pietonal la luciul de apă, însoțite de amenajări peisagere specifice cursurilor de apă. Se va desființa și parcarea din fața Palatului Telefoanelor pentru extinderea Parcului.

În Parcul Caragiale se vor demonta toate amenajările existente acum pentru skate, se vor desface toate piesele de mobilier urban existente, se vor demonta toate piesele de iluminat public și împrejmuirile existente.

 

 

 

Adauga comentariu