Noi străzi din centrul Clujului intră în șantier. Valoarea lucrărilor este de peste 3 milioane de euro

Autoritățile locale au eliberat autorizația de construire pentru modernizarea a câteva străzi din centrul municipiului Cluj-Napoca. Astfel, noi șantiere vor fi organizate pentru o perioadă de până la douăsprezece luni pentru străzile Cardinal Iuliu Hossu și George Coșbuc, precum și pentru strada Sindicatelor, pentru alte 3 luni. 

Perioada lucrărilor propriu-zise se situează între 4 și 7 luni de zile de la demararea lucrărilor, iar costul total alocat pentru aceste lucrări de modernizare se ridică la suma de 16 milioane de lei.


În decembrie 2020, consilierii locali au prezentat indicatorii pentru modernizarea unui număr de 4 străzi din zona de centru a municipiului Cluj-Napoca, indicatori care au făcut obiectul unor proiecte de hotărâre. 

Potrivit documentației publicate de administrația locală, ca parte integrantă a proiectelor de hotărâre, pe cele patru străzi amintite urmează să se refacă: 

Stratul de uzură, iar trotuarele vor fi pavate cu plăci din piatră naturală. 

Se va moderniza iluminatul public şi se va amplasa mobilier urban. 

Acolo unde va fi posibil, vor fi plantați arbori. 

Pe strada George Coşbuc se vor monta rastele de bicicletă.

Pe strada Cardinal Iuliu Hossu vor fi amplasate 4 staţii de încărcare pentru maşini electrice, dar va fi reabilitat şi parcul în care se află Monumentul Rezistenţei Anticomuniste şi se vor planta arbori. 

 „Modernizare strada Sindicatelor din municipiul Cluj-Napoca” - 1.2 milioane de lei, buget local, patru luni 

De asemenea, pe strada G. Coşbuc se vor monta rastele de bicicletă, iar pe Cardinal Iuliu Hossu, patru staţii de încărcare pentru maşini electrice.

„Modernizare strada Cardinal Iuliu Hossu din municipiul Cluj-Napoca” - 8.7 milioane lei, buget local, şapte luni

„Modernizare strada George Coșbuc din municipiul Cluj-Napoca” - 5.2 milioane lei, buget local, şapte luni 

În urma investiției, primăria preconizează o îmbunătățire și fluidizare a traficului rutier, dar și pietonal, precum și creșterea oportunității pentru interacțiune în cadrul comunității, arată reprezentanții administrației locale. 

CITEȘTE ȘI: Alte patru șantiere vor fi deschise în centrul Clujului: cca 16 milioane de lei pentru lucrări întinse pe 7 luni de zile

Și strada Vasile Alecsandri din municipiul Cluj-Napoca este parte a acestui proiect de modernizare a străzilor din centrul orașului, iar valoarea lucrărilor este estimată la suma de 706.000 lei, buget local, pentru o perioadă de patru luni. Pentru această stradă urmează eliberarea autorizației de construire.  

 

Adauga comentariu