Noi restricții pe șantierul 21 Decembrie 1989: „Sunt câteva zile în care pe perioada nopții va fi mai greu de circulat”. Lucrările de modernizare a bulevardului sunt „în grafic”, potrivit autorităților

Șantierul care a cuprins întreg bulevardul 21 Decembrie 1989 va fi marcat de restricții suplimentare din cauza lucrărilor la partea carosabilă, cu trafic restricționat, aspect ce va pune nervii conducătorilor auto la grea încercare. Însă, potrivit autorităților, lucrările sunt „în grafic”, context în care modernizarea arterei ar trebui încheiată în aprilie 2022.

Întrebat în privința respectării calendarului de execuție a lucrărilor de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989, viceprimarul Dan Tarcea a oferit asigurări că acestea decurg potrivit angajamentului asumat prin contract:

„Până în acest moment suntem în grafic. 

Vor fi anumite restricții, pentru că vor fi lucrări pe partea carosabilă, cu trafic redirecționat și acces auto restricționat. 

Sunt câteva zile în care pe perioada nopții va fi mai greu de circulat. 

Dar lucrările sunt absolut necesare pentru covorul asfaltic, până în data de 10 octombrie. 

Lucrările trebuie încheiate până în Aprilie 2022, un contract extrem de complex”, a explicat vicele Dan Ștefan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Autoritățile anunțau recent demararea lucrărilor de frezare a asfaltului de pe carosabil, în cadrul proiectului de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989, lucrări ce se vor desfășura pe sectorul cuprins între strada Constanța și strada Cuza Vodă. După finalizarea lucrărilor de frezare a asfaltului, în funcție de condițiile meteo, vor fi demarate lucrările de asfaltare.

șantier Bulevardul 21 Decembrie 1989

În repetate rânduri, clujenii au semnalat ritmul ardelenesc al desfășurării lucrărilor de șantier. 

CITEȘTE ȘI: Oficial, lucrările de pe șantiere sunt „monitorizate” de autorități. În teren, se muncește ardelenește FOTO

Modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 este un proiect cu o valoare de 41,7 MILIOANE de lei, fără TVA. Parțial, finanțarea este acoperită din fonduri europene.

Durata de execuție este de 13 luni, conform contractului, iar termenul de finalizare este 15 aprilie 2022. 

În martie 2020, administrația locală deschidea, alături de firma Diferit SRL, șantierul de pe Bdul 21 Decembrie 1989.


Adauga comentariu