Noi detalii despre accidentul din Piata Cipariu. Bogdan Ursan, politistul care se afla la volan, a GRESIT. S-a deschis un dosar penal pentru vatamare din culpa

In aceasta dimineata, in timp ce se afla in misiune, Bogdan Ursan, un politist din cadrul IPJ Cluj a provocat un accident rutier dupa ce a patruns intr-o intersectie desi culoarea la semafor era rosie. Potrivit martorilor masina avea semnalele luminoase pornite, insa agentul nu a pornit si semnalele acustice, asa cum prevede legea. Din cauza aceasta, soferul unui alt autovehicul nu a putut preveni impactul cu autospeciala IPJ-ului. 

Potrivit surselor, politistii de la Rutiera au preluat cazul si urmeza sa stabileasca cu exactitate imprejurarile in care s-a produs accidentul. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru vatamare corporala, iar politistul, din cauza faptul ca agentul nu avea semnalele acustice pornite, pare sa fie principalul vinovat pentru vatamarea unui pieton care a fost ranit in urma ciocnirii dintre cele doua autoturisme. 

„Conform primelor informatii, s-a produs o coliziune între o autospecială de poliție și un alt autovehicul la intersecția străzilor Traian Moșoiu și Piața Cipariu, din Cluj-Napoca. În urma coliziunii, autospeciala a fost proiectată pe trotuar, unde a accidentat o femeie, de 55 de ani, din Cluj-Napoca”, au explicat polițiștii.

Politistul care a provocat accidentul activeaza in cadrul Serviciului Rutier al IPJ Cluj. La aceasta ora nu se stie de ce agentul Bogdan Ursan se afla in misiune singur si ce l-a determinat sa nu foloseasca si semnalele acustice, conform protocolului de interventii. 

Iata ce spune legislatia in vigoare:

 

Sursa foto: Stiri de Cluj

Adauga comentariu