Bătaie de joc! 200 de euro din partea Primăriei pentru primul loc la Olimpiada Internațională!

Cluj-Napoca are un buget enorm pentru un oraș din România, peste 300 de milioane de euro, însă modul în care sunt cheltuiți banii e trist.

În condițiile în care ONG-uri fantomă primesc sute de mii de lei anual pentru proiecte de doi lei, copiii geniali ai Clujului sunt răsplătiți în cel mai jenant mod cu putință, cu o sumă obscură care ar nemulțumi și un cosaș din Așchileu Mic.

Presa națională a preluat cu mândrie vestea care anunța câștigarea primului loc la Olimpiada Internațională de Latină de către clujeanul Victor Șera, elev în clasa a 12-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, aflat sub pregătirea profesorului Alexandru Dudău.

„Olimpiada Internațională de Limba și Literatura Latină Certamen Horatianum e considerată a fi una dintre cele mai prestigioase competiții umaniste din învățământul preuniversitar european, fiind recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenței în educației și a patrimoniului cultural universal. Ediția a XXXIII-a din 14-17 aprilie 2019 de la Venosa, în Italia, a adus României locul 3 în clasamentul internațional al disctincțiilor acordate în istoria acestui concurs, grație rezultatului obținut de liceanul Victor Șera”, stă scris și în proiectul de hotărâre de Consiliu Local nr 28 din 8 mai 2019. Doar că, în momentul în care este anunțată suma „aprobată” pentru a premia un copil genial al orașului, situația devine penibilă.

1000 de lei pentru elev și 1000 de lei pentru profesor, undeva în jurul a 200 de euro, pentru obținerea primului loc în cadrul unei competiții internaționale, cam atât valorează în ochii conducătorilor acestui oraș performanța tânărului!

În Galați, oraș cu un buget de 80 de milioane de euro, Primăria a hotărât să ofere 6000 de lei pentru primul loc la Olimpiada Internațională și 2200 de lei pentru olimpiada națională! Iar la Târgu Jiu, oraș cu un buget undeva la 40 de milioane de euro, primul loc la Olimpiada Internațională e premiat cu 10.000 RON!

 

 

Adauga comentariu