A „fentat” Arșinel lista de transplanturi? Deputatul Emanuel Ungureanu: „Arșinel a fost favorizat să facă acel transplant, de un sistem mafiot condus de profesorul Lucan”

Actorul Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, a suferit, în august 2013, un transplant de rinichi, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal de la Cluj. Actorul a povestit că s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Mihai Lucan şi, după ce i s-au făcut analize, a fost pus pe o listă de transplant. La o zi după ce a fost anunţat că a fost găsit un rinichi compatibil pentru el, actorul a venit la Cluj-Napoca, unde a fost supus complicatei intervenţii chirurgicale de transplant.

Ulterior, Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" a depus o plângere penală faţă de Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj şi a solicitat justiţiei să lămurească dacă s-au respectat regulile şi criteriile de transplant de rinichi în cazul actorului Alexandru Arşinel. (monitorulcj.ro)

Întrebat astăzi, în cadrul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, dacă a fost pe vreo listă de așteptare pentru transplant, Alexandru Arșinel a declarat:

„De 40 de ani sunt în evidenţa spitalului Davila. De 40 de ani. Am avut peste 30 şi ceva de colici renale care mi-au terminat rinichiul, mai funcţiona 6%. De 40 de ani se ştia. Pe lista spitalului, a lui Lucan. De 40 de ani.”

Contactat de Ziar de Cluj, deputatul Emanuel Ungureanu a demontat declarațiile lui Alexandru Arșinel:

„Din păcate, actorul Alexandru Arșinel a avut, în 2013, ocazia să joace pe scena vieții cel mai important rol, acela al unui om care luptă pentru viață cu decență! Din păcate, a jucat prost o piesă de teatru în care s-a prefăcut că a fost ales de mâna lui Dumnezeu să facă un transplant, când, de fapt, a fost favorizat cu nerușinare de un alt actor trist, mediocru, de profesorul Mihai Lucan, care a mimat ani de zile că îi pasă de sănătate bolnavilor; de fapt, singurul lui interes, vor demonstra, cu siguranță, judecătorii, după probele procurorilor, a fost cel financiar și de imagine.

Faptul că actorul Arșinel declară cu nerușinare că era pe lista de așteptare de 40 de ani demonstrează caracterul infect al acestui individ care uită de fapt sau nu a știut niciodată că activitatea de transplant la Cluj a început în 1992. Deci, nu avea cum să fie pe lista de așteptare de 40 de ani, așa cum a declarat pentru Digi 24.

Ce este mai important pentru cei 12 000 de bolnavi dependenți de dializă care s-au simțit călcați în picioare de tupeul acestui actor mediocru este că ei ar trebui să știe că povestea cu Alexandru Arșinel nu s-a încheiat și că am convingerea că procurorii vor redeschide acest caz și vor demonstra că Alexandru Arșinel a fost favorizat să facă acel transplant, de un sistem mafiot condus de profesorul Lucan”, a conchis Emanuel Ungureanu.

Comentarii

milica

20.07.2017 20:09

Am aflat si eu de putina vreme de o tanara operata de Lucan cu ceva ani in urma. Nu stiu alte amanunte, dar stiu ca fata, dupa operatie, nu reusea sa ramana insarcinata si la un control ginecologic a aflat ca nu mai avea... uter si nici ovare! Scoase de marele doctor, fara permisiunea ei! Oare cu cat le-a vandut pe piata ,,libera''?!

Laura

21.07.2017 08:53

Transplantul renal nu e o interventie chirurgicala complicata. Ba chiar e una extrem de simpla! Reclama ii creste insa valoarea!

csaba

28.11.2017 23:21
bine ca eu astept 17 ani de zile la transplant renal

clujan

20.12.2017 22:14

la puscarie cu el! dar prima data luati averea lui...casa cu piscina!!!!!

Adauga comentariu