Noapte albă pentru părinții din Gherla: au stat ore în șir pentru a prinde un loc în clasa Step by step

Începând de duminică, în fața Școlii Nr. 1 au început să se adune părinții și bunicii. Ei vor cu tot dinadinsul un loc în clasa Step by step pentru copiii și nepoții lor. Aceștia vor avea parte de supraveghere de specialitate inclusiv la făcutul temelor, până după-amiază.

Clasa Step by step are 25 de locuri. La fel ca în anii trecuți, la depășirea efectivului s-a suplimentat numărul de locuri, astfel încât nimeni să nu rămână pe dinafară. Cu toate acestea, părinții vor să fie siguri că nu ratează această ofertă de pregătire mai specială pentru cei mici și preferă să stea „la coadă”.

Primul părinte a sosit la datorie când abia se făcuse ziuă, pe la ora 7. În scurt timp s-a deschis o listă de ordine pentru următorii sosiți.

Un alt părinte, sosit la ora 8, a primit numărul de ordine 15. Până la ora 14 erau înscrise deja 29 de persoane pe listă, iar la ora 19 erau 30 de persoane.

„Exact la fel am stat și anul trecut, ca să prind un loc în clasa asta”, povestește un bunic. „Am fost foarte mulțumiți de rezultate, iar acum am venit din nou, să înscriu alt nepot!”.

„Am venit de dimineață și am stat toată ziua aici”, spune un alt părinte. „Am avut noroc că a fost soare și destul de cald azi și acum seara este încă bine, rezistăm. Eu mai stau până la ora 3, cand vine socrul, stă și el câteva ore, iar dimineață la ora 8, când încep înscrierile, vin eu din nou”.

Echipați bine pentru frig, cu toții vor petrece o noapte albă în părculețul din fața școlii. Și-au adus ceai cald și cafea în termos, câte ceva de mâncare. Unii dintre ei poate vor trage un pui mic de somn, în mașinile parcate în imediata apropiere. Iar cei care au posibilitatea, vor fi înlocuiți de rude și vor face cu schimbul, timp de câteva ore, astfel încât până dimineață să nu-și piardă rândul, notează Gherlainfo

Anul trecut s-au înscris pentru aceeași clasă 31 de copii, unul dintre ei a fost ulterior retras și s-a constituit o clasă de 30 de copii.

 

sursa foto: gherlainfo.ro

Adauga comentariu