Nimeni nu a vrut să modernizeze Sala de Sticlă pentru 100.000 euro. Primăria a plusat suma la 130.000 euro

În octombrie, Primăria Cluj-Napoca a publicat un anunț de achiziții publice pentru modernizarea Sălii de Sticlă, în care au loc ședințele de Consiliu Local și alte evenimente. Valoarea investiției a fost estimată atunci la 486.000 lei (aproximativ 100.000 euro). În urmă cu două zile, procedura a fost reluată, dar de data aceasta pentru mai mulți bani: 618.488 lei (aproximativ 130.000 euro).

Prima licitație pentru modernizarea Sălii de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, anunțată la începutul lunii octombrie, a fost anulată. Valoarea contractului a fost estimată atunci la 486.000 lei. Cu acești bani ar fi urmat să fie refăcute de la zero subsistemele de conferință, de sonorizare, de traducere simultană, de afișaj și de vot. Noul sistem permite ca cei care vor lua cuvântul să fie înregistrați și cronometrați. Mai mult, vor putea transmite mesaje vizuale, iar conferințele vor fi transmise în direct pe Internet, iar discuțiile vor putea fi traduse în patru limbi. În plus, sala va fi umplută cu monitoare LCD în formă de cub cu diagonala de 102 cm.

În prezent, Sala de Sticlă nu are un sistem de vot modern și nici alte aparatură care să permită desfășurarea evenimentelor la nivelul secolului XXI.

Adauga comentariu