Nicusor Constantinescu, despre tragedia SMURD: „Daca nu se dadeau jos flotoarele, traiau toti“

Intregul sistem national de urgenta are probleme care nu se rezolva doar prin demiterea sefului de la ISU, a declarat Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta, potrivit adevarul.ro, referindu-se la tragedia care s-a petrecut pe 15 decembrie pe lacul Siutghiol.

 
Potrivit sursei citate, el mai spune ca este exclusa o defectiune tehnica. 

„Daca nu se dadeau jos flotoarele traiau toti“, a spus Constantinescu. 

Elicopterul, achizitionat de CJC cu fonduri europene, a fost preluat de sistemul SMURD. 

 
„Si Capitania are ambarcatiuni. Si privatii, si cetatenii au barci care pot sa intervina in cadrul unei catastrofe. Exista in Delta Dunarii cativa salvatori privati, dar ei nu pot interveni daca nu sunt bagati in sistemul 112. Intregul sistem national de urgenta are probleme si nu se rezolva problema daca este demis seful de la ISU“, a adaugat Constantinescu.

 
Echipajul SMURD format din pilotul Petru Catuneanu, copilotul Ginel Claudiu Cracanel, medicul Laura Vizireanu si asistenta medicala Gabriela Camelia Harton au murit luni, 15 decembrie, la Constanta.
 
Pilotul Petre Catuneanu (47 ani) este din Buzau, iar sotia sa este profesor la Liceul pentru nevazatori din Buzau. Au o fiica, Miruna, studenta la SNSPA.
 
Copilotul Ginel Claudiu Cracanel (42 ani) este din Mioveni - Arges, fiind desemnat recent cetatean de onoare al orasului sau. Era casatorit si avea un copil.
 
Medicul Laura Vizireanu (39 ani) a fost casatorita cu comisarul-sef Mircea Vizitiu, fost sef al IPJ Braila. Cei doi au un baietel, Andrei, care a serbat recent implinirea a 9 ani.
 
Asistenta medicala Gabriela Camelia Harton (38 ani) isi pierduse anul trecut sotul bolnav de cancer si era mama unei copile de 12 ani, Alexia. Isi refacuse viata alaturi de logodnicul ei Cristian Ciortan, caruia tocmai ii daduse vestea ca vor fi parinti. In elicopterul mortii, ea comunica prin SMS, cu iubitul aflat la sol, despre sarcina ei.
 
Cei patru salvatori efectuasera o misiune medicala la Tulcea, de unde preluasera o pacienta in varsta de 79 ani, care simtea intepaturi in zona inimii. Batrana fusese adusa la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Aparatul de zbor plecase apoi sa alimenteze cu combustibil la baza militara de la Mihail Kogalniceanu. Deasupra lacului Siutghiol din Mamaia, elicopterul s-a prabusit inexplicabil. S-a rupt in doua la impactul cu apa, iar coada elicopterului a ramas la suprafata.

Articolpreluat integral de pe www.adevarul.ro

Foto: Alexandra Cojocaru

Comentarii

Liberal

20.12.2014 12:15

Dl Nicusor Constaninescu ar trebuii sa explice prima data la DNA pretul elicopterului de 5000000€. Pentru ca incercatii sa aflatii pretul real de la Eurocopter si vetii.cadea pe jos

Adauga comentariu