Nicolai Canetti, omul din spatele lui Stefan Berciu, este CLUJEAN de origine, EVREU de etnie, AMERICAN ca cetatenie! Povestea exclusiva a stapanului lui Berciu

Asa cum va relatam in dezvaluirile anterioare, timp de peste un deceniu, afaceristul Stefan Berciu, de la SDC Imobiliare, si-a construit la Cluj-Napoca o imagine de om serios, rezolvator de situatii incalcite, cu acces la oameni cu bani. In fapt, el este un soi de manager, de concierge al oamenilor cu bani ascunsi dupa fonduri de investitii si care vor sa faca profituri mari in Romania, dandu-i lui Berciu un comision indestulator pentru "deranj".

Unul dintre oamenii care ii comanda lui Berciu ce sa faca in proiectul Transilvania Smart City va fi dezvaluit pentru prima oara acum, in Ziar de Cluj. Este un personaj straniu, in varsta, are 74 de ani, dar care frapeaza prin fermitatea si inteligenta sa. Numele sau este Nicolai Canetti, este nascut la 30.11.1946, in Cluj-Napoca, Romania, cu resedinta in SUA, New-York, Pleasantville.

Desi nascut in Cluj in 1946, Canetti s-a mutat in 1959 in Israel (Tel Aviv), la nici 13 ani, fiind evreu. In Israel a facut scoala si armata, apoi a trait in Kenia timp de 4 ani, dupa care s-a mutat in New York in 1974.

 

Canetti, indragostit de Kenya. Sau mai degraba de fundul keniencelor.

 

Astazi, se prezinta ca fost profesor de marketing la Universitatea din New York, dar nu exista nicio mentiune in acest sens, doar o firma de design la care ar fi fost fondator, si care vinde magnetei si rame de tablouri, niste penibilitati. 

 

In unicul interviu pe care l-a dat vreodata in era Internetului (v-am zis, omul e batrior bine), pe un blog de travel, Nicolai Canetti vorbeste foarte urat despre Romania. Are amintiri neplacute despre Cluj si spune ca a fost agresat in copilarie pentru "vina" de a fi evreu. Ceea ce e trist. Idem, spune ca a fost batjocorit si in Israel pentru ca era roman:

"As a kid, I was bullied in Romania because I was Jewish and then I was bullied in Israel because I was Romanian."

Desi se apropie cu pasi repezi de o matura batranete, Nicolai Canetti nu sta locului o clipa si vrea suga cat mai multi bani din proiectul Transilvania Smart City, e mega disperat dupa banii pe care i-ar putea stoarce din partea sa de pamant primita mostenire de la tatal sau, Canetti senior, care i-a lasat o bucata insemnata din pamantul clujean pe care construiesc acum Berciu si Elena Udrea. Desi el sustine ca nu simte nicio secunda vreo conexiune cu Romania:

"I wanted to be Israeli, I didn’t relate to Romania at all."

Ba chiar i-a fost mereu rusine cu faptul ca e roman si ca are nume roman: in anii '70 si-a modificat prenumele romanesc Nicolae in Nicolai, ca sa nu mai "para" roman:

 

"I changed my name from Nicolae to Nicolai so that I wasn’t obviously Romanian and could be from any European country."

 

Pe langa pamantul mostenit de la tatal sau, intre 2007-2008 a existat o intreaga operatiune de achizitie de terenuri in zona unde azi se va construi Transilvania Smart City, s-au cheltuit potrivit informatiilor noastre circa 10 milioane de euro pentru a se lua pamanturile de la tarani in vederea alipirii si constituirii unei suprafete consistente. La proiect a colaborat si colega de partid de atunci a lui Gurzau, avocata Camelia Iusco. 

Ziar de Cluj are peste 70 de CF-uri scoase in acest sens si pe care le documenteaza acum. 

Ramane marea intrebare: ai carui om politic erau banii din 2008 cu care s-au cumparat terenurile din Cluj-Napoca, "afanati" prin off-shore? Ai lui Basescu sau ai Elenei Udrea?

Adauga comentariu