Niciun spatiu nou de joaca pentru caini. Primaria cauta inca terenuri potrivite

Noul regulament in ceea ce priveste cainii in municipiul Cluj-Napoca, adoptat de doua luni, vine cu o serie de imbunatatiri fata de cel vechi si aduce o stare de normalitate in oras. In ceea ce priveste spatiile pe care Primaria trebuie sa le amenajeze pentru plimbarea cateilor, a ramas aceeasi bataie de joc din partea autoritatilor. Aceleasi promisiuni, aceleasi motive invocate pentru indolenta.

In noul regulament, aprobat prin HCL 354/2015, Primaria isi asuma obligatia de a amenaja spatii de joaca pentru caini de minim 300 de metri patrati in fiecare cartier si parcuri de agrement pentru caini de minim 1.000 de metri patrati in vecinatatea fiecarui cartier. Spatiile trebuie sa fie acoperite cu iarba, amenajate cu alei, banci, cosuri de gunoi si dispozitive cu pungi pentru strangerea excrementelor, cismele si sa fie iluminate pe timpul noptii. Numai ca in faimosul regulament s-a omis stabilirea unui termen, se noteaza doar ca Primaria “dupa adoptarea hotararii va identifica si completa lista spatiilor destinate cainilor”. Prin urmare Primaria nu se grabeste si ii duce pe cetateni cu zaharelul ca pana acum, cand de fiecare data cand intreba cineva municipalitatea era in cautare ferventa de spatii, numai ca nu gasea.

In doua luni de la adoptarea HCL 354/2015 nu s-a intamplat nimic concret. Chiar si placutele care interziceau accesul cainilor in anumite perimetre au inceput sa fie inlaturate abia dupa sesizarea presei. In tot acest timp Primaria cauta, si pentru ca nu are un termen limita are tot timpul din lume sa tot caute si sa nu gaseasca spatii adecvate.

“Avem o serie de spatii identificate, pe langa cele existente, urmeaza sa stabilim situatia juridica a fiecaruia. In prezent lucram la marcarea corespunzatoare a locurilor existente”, au aratat reprezentantii Primariei.

Adauga comentariu