Niciun an fără chef cu pensionari. Boc vrea să aducă bucurie în sufletul a 2.200 de alegători vârstnici

În ședința de Consiliu Local de vineri va fi votată alocarea a 200.000 lei din bugetul local pentru sărbătorirea Zilei Vârstnicului. Deși în document scrie că este vorba despre persoane cu venituri reduse, din experiența anilor anteriori reiese că pensionarii care participă la petrecere sunt de fapt cu bani. Să înțelegem că de fapt este doar un eveniment prin care Boc își ține aproape votanții?

Suma alocată anul acesta pentru cheful de Ziua Vârstnicului este similară cu cea de anul trecut. La petrecere sunt invitate 2.200 de persoane, iar prețul unui meniu este calculat la 85 lei/persoană, ceea ce înseamnă un total de 187.000 lei. Prețul meniului este de patru ori mai mare decât meniul zilei la restaurantele din oraș.

Onorariul artiștilor pentru două ore de program este de 13.000 lei.

Față de anul trecut, numărul invitaților a crescut cu 200. A fost redus onorariul pentru artiști de la 30.000 lei la 13.000 lei ca să poată crește numărul invitaților și să se încadreze în aceeași sumă. Anul trecut, au cântat pentru participanți, 7 artiști, 2 orchestre și 2 ansambluri.

Dacă ținem cont de precizarea din proiectul de hotărâre, petrecerea de Ziua Vârstnicului este dedicată persoanelor cu venituri reduse. În anii precedenți, aproape toți participanții au fost persoane cu venituri serioase.

“Luând în considerare numărul mare al persoanelor vârstnice cu venituri reduse din municipiul nostru; în completarea serviciilor acordate prin intermediul Centrelor de Zi pentru Vârstnici, Cluburilor Pensionarilor și a celorlalte compartimente din cadrul Direcției de Asistență Socială și Medicală, organizată ca serviciu public în subordinea Consiliului Local al Muncipiului Cluj-Napoca; pentru a marca acest moment aniversar și pentru a aduce bucurie în sufletele persoanelor vârstnice cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicului; propunem să aprobați alocarea sumei de 200.000 lei de la bugetul pe anul 2018 al Direcției de Asistență Socială și Medicală pentru a organiza sărbătorirea Zilei Internaționale a Vârstnicului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Aceasta este a șasea ediție a petrecerii de Ziua Vârstnicului organizată de Primăria Cluj-Napoca. La prima ediție, organizată în 2012, participanții s-au călcat în picioare ca să intre la chef.

Adauga comentariu