Nicio gradinita noua in mandatul lui Emil Boc

Chiar daca edilul Clujului promite in fiecare an gradinite noi, in actualul mandat nu s-a construit nicio unitate noua. Singura gradinita inaugurata la Cluj-Napoca in ultimii 4 ani este cea de pe Motilor, nr. 58, insa proiectul a inceput pe vremea cand primar era Radu Moisin.

Clujul are o mare problema in ceea ce priveste cresele si gradinitele, multe zone ale orasului confruntandu-se cu un deficit in acest domeniu. De fiecare data candidatii la fotoliul de primar se folosesc de aceasta lipsa pentru a promite rezolvarea, insa de multe ori proiectele raman la faza de promisiuni.

In 2009 primarul de atunci Sorin Apostu inaugura pe strada Razboieni prima gradinita construita la Cluj-Napoca dupa 1989. Apoi au fost construite inca trei imobile. In mai 2012 Consiliul Local vota indicatorii tehnico economici pentru gradinita si cresa de pe strada Motilor 58, in locul fostelor ateliere ale Colegiului Tehnic Napoca. Este singura gradinita noua din ultimii patru ani si a costat peste 2 milioane de lei. Lucrarile au inceput in 2013, iar gradinita a fost inaugurata in 2014.

“Aceasta cladire este a Primariei si este vorba de un spatiu care a fost rearanajat. Aici au fost atelierele Napoca. Aceasta cladire prin reconversie este transformata in cresa si gradinita. Va fi creata cea mai mare cresa si gradinita din Cluj-Napoca, cu un numar total de 295 de locuri, din care 175 de locuri pentru gradinita si 120 de locuri in cresa”, a declarat Emil Boc la o vizita pe santier.

Lucrarile au fost realizate de societatea Impera 2000 care a castigat licitatia. Din pacate alte spatii nu au mai fost construite cu scop de gradinita sau cresa.

“In Cluj-Napoca s-a facut noua doar gradinita de pe Motilor 58, gradinita cu cresa. S-au mai facut in judet, avem in Mihai Viteazul de exemplu. Suntem in discutii cu Primaria pentru zona Marasti, Intre Lacuri si Buna Ziua, zone care sunt descoperite din acest punct de vedere sau sunt gradinite la parter de bloc. Nu se gasesc resurse deocamdata, am cerut si fonduri nationale”, a precizat seful Inspectoratului Scolar, Valentin Cuibus.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Adauga comentariu