Nicio firmă nu este interesată de modernizarea Parcului Farmec. Două licitații au fost anulate în decurs de doar două luni

La un an de la aprobarea proiectului de hotărâre pentru modernizarea Parcului Farmec din Mărăști, Primăria nu a găsit încă nicio firmă interesată de lucrări. La prima licitație organizată în august nu s-a prezentat nimeni, la fel s-a întâmplat și la a doua licitație din luna septembrie. Astăzi, a fost publicat anunțul pentru a treia licitație pentru Parcul Farmec. Valoarea lucrărilor este de peste 1,9 milioane lei (aproximativ 400.000 euro) și trebuie executate în 10 luni.

Parcul este situat în cartierul Mărăști pe o suprafață de aproximativ 3125 mp, din care 2455 mp suprafață de zonă verde, 1696 mp de gard viu, 670 mp alei și pavele și spațiul verde de lângă Canalul Morii în suprafață de 1232 mp și lungime canal de 180 metri.

„În prezent, Parcul Farmec este un parc cu arbori îmbătrâniți, ramuri uscate, debilitați și înclinați, mobilier urban vechi (aparate de joacă pentru copii, bănci, mese cu pavilion etc) care nu mai prezintă nicio estetică urbană. Investiția care se dorește a fi realizată are ca scop principal modernizarea Parcului Farmec, un parc cu caracter de recreere și promenadă pe marginea Canalului Morii”, este menționat în caietul de sarcini.

Citește și:

Parcul din Cluj care nu mai are niciun farmec pentru că primești amendă în milioane de lei grei și ești întâmpinat cu un WC cu ușa larg deschisă - FOTO

Investiția propusă pentru realizarea parcului presupune următoarele:

eliminarea arborilor, arbuștilor degradați și a celor fără valoare estetică și înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene

după caz, vegetația existentă (cu referire la arbori/arbuști) va fi scoasă cu balot și utilizată pentru replantarea pe alte locații din Cluj-Napoca

modernizarea sistemului de iluminat și a fântânii arteziene

montarea unui sistem de irigații

dotări urbane

plantare de material dendrologic

refacerea aleilor pietonale și trotuare prin pavare

treceri peste apă și amenajări de lângă apă

montare cișmele ornamentale și a unui rastel de biciclete

amenajare grup sanitar modern, canalizare pluvială/rigole

sistem de supraveghere video și conexiune la internet

Se propune montarea de gazon rulat, cu scopul de a crea imediat efectul decorativ de zonă verde. Arborii și arbuștii vor fi din specii specifice zonei, rezistente la condiții climatice. Straturile de flori vor fi plantate ținându-se cont de perioada de înflorire, pentru a asigura o prezență florală pe toată durata vegetativă.

Se propune înființarea unui rondou în care va fi centrat un brad argintiu. În spațiul rămas liber, se vor planta arbori de talie medie și arbori de talie înaltă, precum și arbuști. Vor fi plantate flori perene, iar speciile de plante propuse vor urmări o înflorire eșalonată, din aprilie până în octombrie.

Se propune realizarea a două poduri pietonale de traversare a Canalului Morii. Acestea vor fi realizate în așa fel încât vor permite și accesul persoanelor cu dizabilități: unul care va face legătura între Parcul Farmec și spațiul verde de pe malul stâng al canalului și altul care va face legătura între spațiul verde de pe malul stâng al Canalului Morii și strada Iazului. Amenajările de lângă apă vor fi completate cu platforme și terase din lemn pentru facilitarea accesului pietonal la apă, pergole și grilaje decorative din lemn.

Fântâna arteziană se va reamenaja în centrul zonei de promenadă. Amenajarea se va face la nivelul solului și va permite trecerea persoanelor printre punctele de ieșire a apei.

Se mai propune și amenajarea unui rastel pentru biciclete, a unei zone de fitness, montarea de toalete automate, modernizarea rețelei de iluminat public, realizarea unui sistem wi-fi și montarea unui sistem de supraveghere video.

Adauga comentariu