Nicio amenda pentru detinatorii de caini in baza noului regulament

In baza noului regulament pentru caini, votat luna trecuta, nu s-a aplicat pana acum nicio amenda. Acesta prevede sanctiuni serioase pentru cei care nu aduna dejectiile animalelor, nu ii tin in lesa sau ii lasa in parcurile de joaca pentru copii.

Regulamentul a intrat in vigoare in urma cu trei saptamani, iar pana acum nu s-a aplicat nicio amenda, arata reprezentantii Primariei.

“S-au dat 23 de somatii pana acum. S-a mers pe avertizarea cetatenilor pentru ca regulamentul este nou si oamenii trebuie sa se familiarizeze cu el intai”, au explicat acestia.

Cea mai mare amenda din regulament este intre 400 si 600 de lei si se aplica celor care nu curata dejectiile dupa catei.

De asemenea amenda este intre 50 si 100 de lei daca stapanii nu au asupra lor carnetul de sanatate sau in cazul in care calatoreste pe mijloacele de transport in comun cu catelul si nu ii cumpara bilet.

Amenda intre 100 si 200 de lei se aplica pentru plimbarea cainelui pe domeniul public fara lesa, sau fara lesa si botnita in cazul cainilor periculosi.  Aceeasi amenda se da si daca detinatorii de catei nu au pungi asupra lor pentru adunarea dejectiilor sau daca nu respecta regulamentul parcurilor amenajate pentru catei.

Intre 200 si 400 de lei vor plati cei care intra cu catelul in spatiile de joaca pentru copii, si cei care nu isi tin in lesa si botnita cainii de talie mare in autobuz, in geanta sau in brate pe cei de talie mica.

Intre 300 si 500 de lei este amenda pentru cei care nu-si sterilizeaza cainii de rasa comuna si metisii, daca in autobuz sunt mai multi de un caine, acesta este neingrijit si ii deranjeaza pe ceilalti calatori, sau pentru cei care comercializeaza caini pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca.

Cea mai mare amenda este de 600 de lei si se poate aplica pentru cei care nu curata dupa cateii lor si cei care arunca animale moarte pe domeniul public.

Adauga comentariu