Nici soluția CTP de plată a biletelor cu card bancar contactless nu funcționează

Ziar de Cluj a arătat astăzi (și în trecut, în repetate rânduri) că nu doar sistemul de ticketing al Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca funcționează defectuos, ci și sistemul de achiziție al biletelor prin SMS. Confirmarea achiziției unui bilet electronic prin SMS are loc uneori după zeci de minute, iar călătorii nu se pot urca în autobuze fără a risca să fie amendați.

Călătoriile pot fi achitate și prin card bancar contactless, direct în autobuze. Costă 2 lei 50, te urci în mijlocul de transport în comun, scoți cardul, îl atingi de dispozitivul smart și, gata, ai biletul! În mod normal. În mod real, aparatul din autobuz sau din tramvai îți dă eroare.

Așa că mergi la următorul. Eroare din nou. Al treilea, tot eroare. Scoți telefonul, dai un sms, care te costă mai mult. Confirmarea nu vine, așa că ești tot în pericolul de a fi amendat.

Astfel funcționează sistemele smart de plată ale smart city-ului proclamat de primarul Emil Boc. Avem de toate, numai că nu funcționează. Funcționează, însă doar ca mijloace de propagandă electorală și pentru gonflarea orgoliului local – e fain la Cluj, e cel mai fain, mai ales când îți crește adrenalina în autobuze, fiindcă riști o amendă de la cei mai amabili smart-controlori din lume!

Adauga comentariu