Nici piata volanta, nici bâlci, nici vata pe bat. Doar praf si masini

Primaria anunța la mijlocul săptămânii ca distracția de lângă lacul Chios se muta in parcarea Sălii Sporturilor, acolo unde vor fi mutate si gheretele comercianților de pe Aleea Stadionului, pe parcursul desfășurării festivalului ce a pus stăpânire pe oraș.

Doar ca la Sala Sporturilor nu se întâmpla nimic. Aerul e mișcat doar de cei care isi scot mașinile deja parcate pe platou si de cate un rătăcit.

"Ce sa vândă? Cui sa vândă? Toți îs la festival. Numai doamna cu popcornul a deschis, dar a plecat si ea", mărturisește paznicul.

Gheretele care in urma cu o saptamana ii îmbiau pe clujeni cu fel de fel de bunătăți sunt acum închise. Iar peisajul e la fel de dezolant precum un bâlci abandonat.

"Aici numai parchează. Si se duc", completează paznicul plictisit, care transpira stand, sub cele peste 32 de grade resimtite la umbra. Doar ca el sta in soare.

In mod normal, când nu sunt festivaluri si bâlci, platoul sălii găzduiește, sâmbăta, piata volanta, datorită căreia clujenii isi pot cumpara fructe si legume de sezon proaspete, chiar de la producători.

Doar ca s-o fi intrebat o minte luminata din primarie: "Ma, dar cum sa-i lasam pe pensionari sa se bucure de piata volanta? Sau pe mamele care vor legume si fructe nestropite, pentru copii? Nuuu! Inchidem tot, ca sa fie toti nervosi, nu facem diferentieri si preferentialisme!" Si asa a fost...

Adauga comentariu