Nici măcar zăpada nu a reușit să acopere toată paragina din Parcul Central!

Prima zăpadă din acest an a reușit să acopere o parte din paragina din Parcul Central, dar, totuși, nu a reușit să transforme parcul într-un spațiu de basm, plin de peisaje superbe, așa cum s-au entuziasmat unii clujeni în spațiul public.

Zăpada a acoperit, ca o trenă găurită, găinațul care umplea băncile, porțiunile mari de gazon deteriorat sau absent, săpăturile tradiționale, care constituie deja de două decenii specificul local, Clujul fiind, prin definiție, un șantier ubicuu și interminabil.

Iarna nu e însă atât de grea și omătul atât de mare încât să nu se mai vadă de sub nea, de exemplu, băncile rupte:

Instalațiile inestetice rămase amanet de la Untold:

Sau podețele rupte:

Ce nu mai reușește să acopere zăpada? Pe clădirea Universității de Artă și Design, artiștii locali (numiți și vandali), nevăzuți de polițienii locali electrici, au scris cu vopsea spray diverse mizerii. „Arta” grafferilor a fost acoperită prin zugrăvire cu o vopsea care nu a izbutit să opacizeze complet inepțiile pictate.

Ne întrebăm ce s-a mai întâmplat cu mașinăria pentru curățat graffiti achiziționată de Primăria Cluj-Napoca în luna ianuarie a anului trecut, mașinuță despre ale cărei fapte de arme nu am mai auzit nimic de la inaugurarea ei până în prezent, cu toate că a costat 50 000 de euro. (Mai multe detalii, aici)

În parcul din orașul cu cel mai gospodar primar din țară, au fost deszăpezite și măturate doar aleile principale și zonele din jurul toaletelor publice. În rest, clujenii riscă să își rupă picioarele călcând pe un strat gros de gheață și de zăpadă bătătorită:

Pe insula din mijlocul lacului se văd ieșind de sub zăpadă ample bălării, semn că e fain la Cluj:

În prima ședință de Consiliu Local de anul acesta, primarul Emil Boc a afirmat că o analiză externă „plasa Clujul, în materie de calitate a vieții, într-o foarte onorantă poziție mondială (...), Clujul fiind într-o postură de a fi pe același picior și chiar mai în față decât Londra, alte orașe europene, chiar în comparație cu New York-ul, la multe capitole”.

În aceeași ordine de idei, am putea compara și Parcul Central din Cluj-Napoca cu Central Park din New York. Sau, nu?

Sursa Foto Central Park: matadornetwork.com, Photo: Anthony Quintano

Adauga comentariu