Nesimțirea și lenea unor floreșteni: au transformat strada în ghenă de gunoi. Colectarea selectivă e o utopie în Florești

Locuitorii din Florești s-au obișnuit, mulți dintre ei, să dea vina pe administrația locală pentru toate problemele lor. Însă primarul nu poate să fie responsabil pentru nesimțirea și lenea unora dintre cetățenii comunei care nu au nicio problemă în a arunca gunoiul menajer pe trotuar sau pe stradă. 

O gehnă de gunoi de pe strada Porii a fost mutată, a fost pus afiș, dar asta nu i-am împiedicat pe unii locuitori să lase gunoiul în același loc, chiar dacă acum nu mai e ghena. L-au lăsat în stradă. Și cum în mintea multora, unde e o pungă cu gunoi, mai poate sta încă una, s-a creat un morman de gunoaie pe care nu le va ridica nimeni, cel puțin nu curând. 

Chiar dacă ghena a fost desființată de mai multe zile, fosta locație unde a fost amplasată e în continuare loc de aruncat gunoiul pentru multe persoane care cred că așa e normal, să lase gunoaiele în stradă, iar apoi tot ei sunt nemulțumiți de serviciile de salubritate pe care mulți nici nu le plătesc.

Cum să vorbim despre colectare selectivă în Florești, dacă unii nici până la ghenă nu pot duce gunoiul, nici gând să îl împartă și să îl arunce în tomberoane diferite. 

 

Adauga comentariu