Nesimțire maximă! David Ferenc adună bolovani pe soclu. Poliția Locală doarme în sediul aflat la doi pași de statuie – FOTO

Statuia lui David Ferenc, inaugurată în urmă cu doi ani, pe bulevardul 21 Decembrie 1989, în prezența mai multor oficiali, a ajuns acum batjocura localnicilor și autorităților. În primul rând, stația de autobuz amplasată în fața statuii obturează total vizibilitatea, deci monumentul este cam degeaba. Nu îl văd decât oamenii care trec prin spatele stației. Biserica Unitariană se plânge de acest lucru, degeaba, autorităţile locale se fac că n-aud, nu văd.

În al doilea rând, piațeta s-a degradat foarte mult. Deși au trecut doar doi ani de la dezvelirea monumentului dedicat renumitului teolog, piațeta în care a fost amplasată arată de toată jena. Dalele s-au degradat și pe alocuri au fost smulse. Probabil muncitorii de la șantierul de pe 21 Decembrie au găsit o soluție demnă de un Dorel: dalele smulse au fost cocoțate pe cele două socluri de lângă statuie. Sau poate sunt decorațiuni de artă contemporană?

Dacă tot s-a dezvelit acel monument în memoria teologului David Ferenc, conducerea Primăriei Cluj-Napoca ar trebui să și facă ceva pentru a o valorifica. Stația de autobuz poate fi mutată câțiva metri mai la stânga sau mai la dreapta.

Unul dintre sediile Poliției Locale se află pe strada Iuliu Maniu, la doi pași de monument. Polițiștii locali în loc să facă verificări asupra modului în care sunt întreținute monumentele istorice din oraș ei mănâncă șaorma prin crâșmele din Someșeni.

Citește și:

În misiune, la ”Bombă”. VIDEO cu polițiști locali ”în misiune” la umplut mațul

Adauga comentariu