Nesimtire cu patalama: parintii elevilor de la colegiul Cosbuc parcheaza zilnic in mijlocul strazii

Cand nesimtirea parintilor care parcheaza in mijlocul strazii pentru a-si lua copiii din fata scolii, este pur si simplu acceptata si ignorata de autoritati, nu iti vine decat sa urli de nervi si sa apesi grav pe claxonul masinii. Se intampla in fiecare zi, in fata multor scoli din Cluj-Napoca.

Ieri, am surprins un astfel de moment pe strada Avram Iancu, in fata Colegiului “George Cosbuc”. Coloana de masini parcate in zona scolii ajungea pana aproape de Cimitirul Central. Asta, pentru ca in fiecare zi, tatii si mamele care, altfel, sunt oameni cu pretentii si nas subtire in comunitatea lor, isi lasa masina fix in mijlocul strazii, pentru a-si astepta progeniturile sa iasa de la ore. Le este prea greu acestor parinti sa faca chiar si cativa pasi pe jos, de mana cu copiii lor.

Ei sunt exact acei parinti care, altfel, au pretentii de locuitori ai unui oras de cinci stele, care injura in stanga si-n dreapta lipsa de competenta a autoritatilor, dar care dau un exemplu negativ in familie, fiind mult prea pretiosi pentru a respecta regulile de circulatie.

Nu e vorba ca politistii nu stiu de aceasta situatie, probabil parcheaza la randul lor pe mijlocul strazii, in timp ce-si asteapta pretentioasele odrasle in fata liceelor cu renume din oras. Chiar ieri, in haosul creat pe strada Avram Iancu, un politist local s-a oprit taman in celalalt capat al strazii, langa Cimitirul Central pentru a aplica amenzi. Domnule politist, lasati mortii din cimitir, ei sunt destul de linistiti. Mergeti in fiecare zi putin mai in josul strazii si faceti-va treaba pentru care sunteti platit.

Nu e vorba ca doamna Fritea, sefa de la Politia Locala, nu stie de aceasta situatie. Probabil stiu si politistii aflati in subordinea domnului Grindean. Poate daca domnii politisti ar da amenzi si nu ar mai tolera aceasta situatie, am folosi mult mai rar claxonul masinii.

Comentarii

leo

01.10.2014 11:59

Sunt odrasle de avocati, judecatori, doctori, etc... eu prefer sa ocolesc zona...

parinte

01.10.2014 12:18

Stimata dna Oros,Cred ca inainte de a scrie articole care sa incrimineze niste oameni care se chinuie sa isi ia copiii de la scoala intr-o pauza scurta luata de la servici, ar trebui sa incercati sa va puneti in pielea acestor parinti. Va citez "Asta, pentru ca in fiecare zi, tatii si mamele care, altfel, sunt oameni cu pretentii si nas subtire in comunitatea lor, isi lasa masina fix in mijlocul strazii, pentru a-si astepta progeniturile sa iasa de la ore. Le este prea greu acestor parinti sa faca chiar si cativa pasi pe jos, de mana cu copiii lor.''- tin sa va anunt ca inclusiv in pozele ce insotesc articolul masinile sun parcate linga bordura si nu in mijlocul strazii, iar in ceea ce priveste cei cativa pasi - poate ne luminati dvs cativa pasi pana unde? Pe o raza de 1 km nu gasesti un loc de parcare legal care sa fie  liber . Credeti ca nu am dori si noi sa parca civilizat ,de exemplu in parcarea de la catedrala din Cipariu dar nu exista nici un loc liber niciodata.Inainte de a scrie articole de acest gen documentativa si vedeti ca un copil de 6 ani e obligat din acest an sa vina la scoala la 7;45 ca deoarece asa au hotarat autoritatile locale , aceasta fiind geniala solutie gasita la problema congestiei circulatiei in dreptul scolilor din zona. In acelasi timp aceleasi autoritati dau avize de constructie in zona vezi sediul facultatii de linga liceul de coregrafie sau relocheaza scoli pt copii cu dizabilitati tot in zona (pe Aviator Badescu) ceea ce duce la o aglomerare si mai mare a traficului)In ceea ce priveste formularea ''oameni cu pretentii si nas subtire'' tin sa va spun ca suntem oameni normali ca oricare altul , iar modul acesta de a pune problema nu face decat sa imi sugereze oarece complexe pe care tineti sa le afisati in ziar.Nu va doresc nimic altceva decat sa fiti pusa zilnic in situatia in care suntem pusi noi parintii copiilor ce invata la scolile din zona. 

tot parinte

01.10.2014 13:49

Am avut si eu copil la Cosbuc si pot confirma ca asa cum se vede in a doua poza se formau/formeaza un sir dublu de masini parcate desi semnul din poza e destul de restrictiv. Nu e nimeni obligat sa suporte astfel de parcari din motive de genul nu sunt parcari in jur sau am pauza scurta luata de la servici. Daca va invartiti de cateva ori pe stradutele de la universitate aveti sansa sa gasiti un loc sau decat sa abandonati masina in drum dati o fuga la parcarea primariei. Daca aici considerati ca e prea departe pentru pauza dvs scurta folositi cu incredere serviciile de taxi. Cu acest mod de argumentatie justificam si crime daca e cazul.

Nutu

01.10.2014 14:03

Stimate parinte, las la o parte "agramaticalitatile" tale parafrazand un manelist pe care banui ca il asculti des, si am sa-ti spun ca in nicio lege din lume nu exista prevederi care pot fi incalcate "doar un pic" sau "pentru ca sa-mi duc copilul la scoala". Desi amendezi jurnalista relativ la parcarile "in mijlocul strazii" cred ca esti intr-o mare eroare, masinile SUNT PARCATE IN MIJLOCUL STRAZII nu la bordura pentru ca acolo STATIONAREA E INTERZISA !!! Oare ce educatie ii dai "progeniturii" cand, de la sase ani, ii arati ca avariile pornite suspenda legile ?

aaa

01.10.2014 14:18

Nu e vina celorlalti participanci la trafic pe care ii deranjati ca nu exista loc de parcare. Ceea ce faceti ii lipsa totala de civilizatie, daca asa exemple ii dati la copil de mic nu cred ca are rost sa il mai duceti la scoala. Si ne mai miram d generatiile care apar... 

Gaetano

01.10.2014 14:28

Foarte bine punctat ! Poate ar trebui, ca semnatara acestui articol sa ne aduca la cunostinta si masurile luate de autoritati in vederea solutionarii problemei descrisa mai sus. Asta asa, daca ar vrea sa fie un jurnalist adevarat si echidistant.

Lenea e cucoana mare

01.10.2014 15:00

Locuri de parcare sunt pe strada Alba Iulia si in capatul de sus al strazii Aviator Badescu, la 5-600 m pe jos (6-8 minute). Ambele strazi sunt putin circulate. In majoritatea cazurilor, in fiecare masina e un singur parinte, care vine dupa un singur copil. N-am vazut sa se grupeze, azi iau eu 3-4 copii, maine vine alt parinte dupa ei s.a.m.d. Nu mai spun ca exista gratuitati pe transportul in comun pentru elevi, ca pe vremuri mergea copilul si venea singur de la scoala, cu cheia la gat, sau era luat de un bunic, ca e o lipsa totala de respect pentru ceilalti care tranziteaza zona etc.

diana

01.10.2014 23:06

Draga parinte, oare ce s-ar intampla daca copilasul tau scump ar merge singurel la scoala. Si eu am fost la scoala in centru si la liceu in celalalt capat al orasului, dar pentru aia nu m-au dus a mei la scoala niciodata si sunt bine mersi si nu am patit nimic...ba mai mult cred ca mi-ar fi fost rusine sa stiu ca vin parintii dupa mine si sa nu vorbesc ca putina miscare si aer curat nu mi-a stricat deloc. Hai sa nu ii mai dadacim atata si sa ii lasam sa se descurce putin si singuri avand in vedere cat de rasfatati au ajuns copii in ziua de azi si asta nu intr-un sens deloc bun

ada

02.10.2014 08:03

de ce va legati de autoritatile locale,ca trebuie sa ajungeti la scoala la ora 7.45,cu copil de 6 ani,de ce nu iesiti in strada sa le amintiti guvernului Ponta ,ca in perioada in care erau in opozitie strigau sus si tare ca daca vor ajunge la putere vor modifica legea invatamantului si copii vor merge la gradinita in grupa pregatitoare si nu la scoala!La fel am dat si eu copilul la 6 ani la scoala pe vremea lui Boc.

marius

01.10.2014 13:31

Cred ca unica solutie ar fi sa se confiste toate autoturismele din oras, cu mentinerea impozitelor aferente plus obligatia fiecarui proprietar sa plateasca lunar acciza si taxa de drum aferenta unui rezervor.Lasand gluma, avem 2 probleme. Prima e a traseelor de preluare. Dimineata, fluxul spre centru de pe Avram Iancu e aerisit de la 8, in schimb cel spre Gheorgheni e blocat pana pe la 8:30, deoarece Calea Turzii si Piata Cipariu nu preiau suficient. De fapt dimineata toata Piata Avram Iancu e blocata de cei ce merg spre Gheorgheni, pentru a nu-i mentiona pe specialistii ce intra pe galben blocand sensul perpendicular.La amiaza aglomeratia e tot spre Piata Cipariu.A 2-a problema este ca nu exista parcari apropiate. Parcarea de la Catedrala Cipariu are 100 locuri si acopera doar un flux, cel de pe sensul cu Ady Sincai, pe sensul Cosbuc trebuind sa faci tot turul de piata pentru a intra in parcare.Poate ca super semaforizarea ar trebui sa faciliteze evacuarea strazii Avram Iancu prin Calea Turzii, marind durata verdelui pe la orele 8 si 13.E usor sa comentezi daca nu ai copii. Masinile parintilor stau 2-3 minute pana coboara sau urca copii. E plina Piata Unirii de masini parcate aiurea cu orele de care nu se leaga nimeni. Poate toti cei cu copii ar trebui sa protesteze ca zona Hasdeu e plina de masinile studentilor si sa ceara limitarea numarului studentilor cu masina(glumesc).Orasul de 5 stele nu inseamna doar amenzi de 5 stele(amenzile de la noi sunt mai mari ca in Viena), inseamna si locuri de parcare si fluxuri bune de circulatie.

un alt parinte

01.10.2014 13:46

Doamna Oros, ati punctat corect problema! Dar si domana/domnul parinte are dreptatea lui pana la un punct! Ideea e ca daca exista cel putin un copil de minte luminata a urbei in respectiva scoala si mintea luminata parcheaza in fata scolii sa isi ia urmasul si nu pateste nimic, nu vad de ce ceilalti parinti nu ar face-o. Si aici ar trebui sa intervina autoritatile locale ( care este) si sa dea amenzi indiferent de cum te cheama si automat ar aparea si locurile de parcare! 

calin

01.10.2014 13:56

nesimtire clasica marca ziua de clujdaca alexa ar avea o "progenitura " la colegiul cosbuc altfel se scria acest articolar fi deplins situatia in care se afla acesti oameni cumsecade care n-au unde parca sa-si ia copilasii de la scoala si i-ar fi scrofalit pe toti de la primar la politzai 

ada

02.10.2014 07:59

de ce daca se incalca legea,aruncati cu noroi in ziarist? vi se pare normal si corect sa respectam legile noi,ca sa ne putem educa in mod corect copii, sau sa incepem sa improscam  cu noroi in dreapta si stanga?avem asteptari de la autoritatile locale,dar oricat de bine ar fi in Cluj ,tot ar exista persoane care sa incalce reguli numai pentru simplu motiv ca ar dori sa iasa in,,evidenta" fiind mai smecher. 

Delia

01.10.2014 14:09

De la o vreme incoace articolele din ziar par a avea drept teme diverse mici enervari ale unui jurnalist sau ale altuia. Ca si cum ar fi trecut pe acolo si nu i-ar fi convenit ca trebuie sa astepte si s-a gandit sa "le traga alora un articol" si sa le arate lor cine e seful. Tot mai mici si mai subtiri sunt subiectele! Eu le gasesc tot mai lipsite de consistenta.

anca

01.10.2014 16:28

Ei, vedeti, de asta era ok  cand fiecarei scoli ii erau arondate anumite strazi. Asta era o stiinta, nu o stupizenie inspirata din "efectul de turma". Duceai copilul pe jos la scoala sau se ducea singur. Noi suntem generatia care a facut scoala in scolile de cartier, de langa casa. Si am facut scoala, nu gluma.Stiti ce e culmea?? Ca nu am patit nimic ca a trebuit sa facem cativa pasi pe jos pana acasa :)Acum este moda ca fiecare parinte sa se lupte pentru obtinerea unui loc la o scoala "de centru". Lipsa parcarilor este un risc care vine o data cu "scoala de centru" ca sa nu spun de fite. Tot o data cu locul intr-o astefl de scoala vine si necesitatea de a lua cu greu  o scurta pauza de la serviciu pt preluarea copilului ( pentru ca daca ar fi fost la scoala langa casa, ar fi mers singur, asa cum au facut-o generatii intregi ) . Dar asta nu inseamna ca ceilalti participanti la trafic trebuie sa sufere disconfortul creat de acesti parinti care au tinut musai la scoala cu pricina. Si sa stiti ca nu sunt toate masinile langa bordura ( desi nici asta nu ar fi o scuza pt ca NU sunt locuri de parcare in fata de Cosbuc). Si nici nu stationeaza 2-3 minute. Puteti vedea masini unele mai de top decat altele lasate in strada, fara sofer in ele :)A, si ca o ultima precizare: NU sunt frustrata. Asta ca sa nu incerce cineva sa isi gaseasca o justificare a unei gresite conduite in eventuale frustari ale celor care isi exprima opinia :))

volovei

01.10.2014 16:51

Tot nesimtiti raman, indiferent de argumentele invocate. 

mihaela

01.10.2014 21:39

sa nu exageram...nu sunt doar  de la Cosbuc,sunt si de la Sincai  si chiar si masini oprite pentru  ca soferul sa poata intra in banca care exista  acolo.la fel este si la racovita in fata daca mergeti sa vedeti la ora 12 si la ora 16.la balcescu la fel,abia reusesti sa treci pe langa ele,asa ca ce atata circ...e adevarat ca nu e placut deloc dar incercam sa ocolim  .de regula  politia lasa  parintii sa  stea doar 2-3 minute pana coboara sau urca copilul .

andreea

02.10.2014 21:06

stiti cum se zice...dreptatea /adevarul e undeva la mijloc?:) in calitate de parinte, pot sa va spun ca respect regulile de parcare, dar ce ne facem cand nu exista niciun loc de parcare nici pe strazile laterale, cand n-ai o ora la dispozitie de cauti un loc de parcare, mai apropiat, cand copilul e prea mic sa-i pui cheia la gat si sa-l trimiti in jungla de pe strazile centrale ale Clujului? cat despre titlul articolului, l-as modifica putin...:) e clar ca problema ar trebui ridicata vizavi de toate scolile centrale, de ce va legati strict de parintii elevilor de la Cosbuc? 

h

03.10.2014 14:09

eu din cate stiu copii pana la liceu sunt distribuiti la cea mai apropiata scoala generala de casa, acum nu imi spuneti ca toti stati in centru, si daca stati in centru de ce mai veniti cu masina???????????

Adauga comentariu