Nemuritorii comunisti ai Clujului reinvie de europarlamentare

Comentarii

GIGI

14.12.2013 10:34

tu in schimb ar trebui sa fi inchis intr-o rezervatie de maimute... ba loaza

G. Bellini

13.12.2013 17:56

D-soara Szasz.
Articolul pe care l-ati scris ieri, despre PAS, ar trebui aratat la scoala de jurnalism ca un exemplu de a nu fi imitat. Nu pentru ca ne este ostil: nu pretindem de ne bucura cu orice cost de prietenia ziarelor. Eventual de la ei ne am auspica obiectivitaea, dar aceste este o alta, veche, poveste. Si nici pentru ironia eftina pe care el o contine: ca bun florentin (evetual un pic mai subtire!) cateodata o folosesc si eu, si imi place jurrnalismul de lupta. El poate fi militant, si totusi ar ramine un "jurnalism bun" dar nu poate permite sa se puna in gura nimanui - nici adversarilor - cuvinte pe care ei n-au pronuntat, nici a oculta pe cele care au spus.
Luati, de pilda, cazul meu: eu nu am spus niciodata ca daca Ceausescu ar trai si s-ar prezenta la viitoarele alegeri prezindentiale l-as vota. Am airmat, in schimb, ca nu am fost niciodata un "fan" al sau si ca, ca comunist italian, am fost si ramin foarte critic fata de diferitele "socialisme reale" in care, am specificat, conceptul de "democratia socialista" a fost parasit prematur. Despre Ceausescu am spus ca a avut niste idei geniale si ca a comis greseli tragice si ca nu greselile i-au determinat mortea.
Este adevarat, aceasta da, am spus ca el a fost supus la un proces de farsa si ca a murit cu demnitate.
Am si incercat sa argumentez, pe baze teoretice, actuala mea disentiune cu socialdemocratiile moderne chiar pastrand respectul pentru cele verchi. In special pentru cele nordice.
Despre toate acestea nu exista urma in articolul Dvs, unde preferati sa vorbiti despre prima mea calatorie in Romania atit de indepartata in timp. Si pentru aceasta folosind motivatii inventate!.
Din momentul ca Dvs. ati dorit sa inregistati convorbirile toate cele spuse pot fi verificate usor si eventual folosite pentru un urmator articol de rectificare care ar pute fi partia reparator.
Un ultim lucru: pe mine nu ma cheama Gianluca si dl. Cupsa Victor. Nuemele noastre au fost pronuntate clar si, cred, inregistrate in mod coret. Dar nu Va acuz de lipsa de acuratete profesionala. Spre norocul Dvs sunteti tinara: poate sunteti indragostita.
Sa raminem cu bine.
G. Bellini

ing

13.12.2013 14:10

Astia trebuie inchisi intr-o rezervatie. Sa le dea cate un sfert de paine (pe buletin) si doua ore de telejurnal in care sa le citeasca G.Marinescu tonele de boabe la hectar. Sa poata trai linistiti noi decenii de impliniri marete.

Alex

26.12.2016 12:37

De ce mai exista asta ceva in secolul 21? Regimul comunist a ucis peste 100 de milioane de oameni in lume si astia inca mai au tupeul nesimtit sa scoata capul?In ziua de azi comunist nu e orientare politica ci diagnostic psihiatric.

Adauga comentariu