Nelu Varga, patronul CFR Cluj, finanțatorul partidelor politice

Omul de afaceri Ioan Gheorghe (Nelu) Varga, patronul de facto al echipei de fotbal CFR Cluj, a donat către PNL în 2020, an electoral, suma de 24.000 de lei prin intermediul Formin SA, o societate de proiectări abonată la contracte cu instituții publice. Tot în 2020, o persoană cu exact același nume a împrumutat PSD cu 445.000 de lei. Varga nu a răspuns apelurilor și mesajelor G4Media.

PNL a transmis către Monitorul Oficial faptul că unul dintre donatorii partidului în 2020 a fost firma Formin SA Caransebeș. Aceasta a virat banii filialei din Timișoara, pe data de 20 octombrie 2020. Varga a preluat puțin peste 50% din acțiunile societăți în iulie 2015.

Conform site-ului dedicat achizițiilor publice, Formin, care activează în principal în domeniul proiectărilor și construcțiilor, a câștigat, în perioada 2020-2021, în calitate de unic ofertant sau în cadrul unor asocieri, contracte în valoare de circa 19 milioane de lei atribuite de Primăria Timișoara, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Agenția Națională pentru Locuințe și Societatea Națională a Apelor Române.

Asociat la Formin mai este Vasile Sebastian Albulescu, om de afaceri care, prin intermediul societății Revicond Canaltech din comuna Rîciu, județul Mureș, l-a avut ca angajat, în 2018, pe actualul președinte al PNL, Ludovic Orban. Pe de altă parte, presa din Cluj a scris că Albulescu a fost coleg de clasă și partener de afaceri cu actualul prim-vicepreședinte al PSD, Sorin Grindeanu.

O persoană cu numele Ioan Gheorghe Varga apare și în situația finanțărilor primite de PSD de anul trecut. Pe 26 noiembrie 2020, acesta a împrumutat PSD – Sediul Central cu 445.000 de lei, termenul scadent fiind 6 martie 2021, după momentul la care partidului i s-au decontat de către Autoritatea Electorală Permanentă sumele cheltuite în campaniile de anul trecut și, astfel, a putut restitui banii.

Citește continuarea pe G4media.ro

Adauga comentariu