Nelu Tătaru, despre un posibil lock-down în Cluj-Napoca: „Până să ajungem la carantinare vom mai impune niște restricții”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat, în această după amiază la Cluj, că se analizează situația fiecărui oraș în parte înainte să se ia decizia carantinării. În condiţiile în care incidența cazurilor este tot mai mare în Cluj-Napoca, este clar că populația se așteaptă la un lock-down în perioada următoare. Însă, autoritățile spun că pregătesc încă o rundă de înăsprire a regulilor înainte de închiderea localității. Județul Cluj și implicit municipiul Cluj-Napoca sunt printre puținele zone din țară în care se fac foarte multe teste: peste 2.000 pe zi.

„În cazul unui oraș mare care testează foarte mult și avem un număr mare de cazuri, dar în același timp vedem că sunt niște reguli care se respectă, sunt spitale care pot gestiona situația, atunci vom merge cu înăsprirea regulilor și nu vom ajunge la carantinare. Sunt discuții pe care le avem în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și evoluția ne va arăta măsura sau restricția pentru fiecare localitate în parte. Adaptăm fiecare localitate la specificul localității. Avem un număr de teste, avem un număr de pozitivați. Vom înăspri regulile și vom ridica ștacheta. Până să ajungem la carantinare vom mai impune niște restricții: parcuri, terase și vom ajunge la niște restricții ca să nu putem ajunge la carantinare”, a declarat Nelu Tătaru.

Incidența cazurilor la 1.000 de locuitori se apropie de 6 în Cluj-Napoca. Din fericire însă, raportarea de astăzi a arătat o scădere a numărului de persoane infectate la un număr mai mare de teste față de raportarea anterioară. În ultimele 24 de ore, 293 persoane au fost confirmate COVID-19 din județul Cluj. Totalul de teste a fost de 2.371, din care 859 teste efectuate la cerere și 1.458 teste diagnostic grupe de risc. Până în acest moment s-au realizat 231.943 de teste, la nivelul județului Cluj.

Adauga comentariu