Ne așteaptă noi ani de șantiere și blocaje în trafic în centrul Clujului, în zona Kogălniceanu

Centrul Clujului este, practic, dintotdeauna în șantier și așa va fi și de acum încolo! Pe Kogălniceanu și străzile adiacente vom vedea, până la finalul anului 2023, moloz, excavatoare și Dorei, care ne vor umple plămânii de praf și creierul de nervi.

După zona Ferdinand, după modernizarea străzilor din jurul Parcului Central, era firesc să vină rândul arealului din jurul Universității, să își primească partea de reabilitare. Problema e că buricul târgului este refăcut cu lucrări de calitate îndoielnică, așa că, după finalizarea tuturor străzilor, sunt șanse mari ca reabilitările să o ia de la capăt.

„S-a desemnat câștigătorul licitației pentru proiectul cu zece străzi, pe care l-ați botezat Kogălniceanu. Când ar urma să înceapă lucrările?”, a fost întrebat astăzi primarul Boc de către moderatorul emisiunii radio la care primarul își expune săptămânal promisiunile electorale.

„Acolo sunt 19 luni, este durata de lucru pentru acest proiect care va moderniza și ultima parte care a mai rămas, să spunem, nemodernizată, din zona centrală, axa finală fiind, evident, Kogălniceanu, Universității, străzile de acolo.

Acuma se află la semnat contractul în Primărie, probabil că săptămâna aceasta se vor finaliza toate documentele, după care se va intra propriu-zis în cele 19 luni de lucru, cu parcurgerea etapelor procedurale.

Deci, aproape 2 ani, din nefericire, dar lucrările vor fi făcute gradual, fără să perturbeze total traficul, ci cu restricții parțiale, temporare. Asta înseamnă... suntem în 2021... 2022, 2023... înainte de sfârșitul anului 2023, vom avea finalizat acest proiect major”, a declarat primarul Clujului în care termenele de finalizare a lucrărilor publice sunt de obicei depășite cu luni de zile, uneori cu ani.

Citiți și:

Firma unui fost condamnat penal pentru dare de mită va moderniza strada Mihail Kogălniceanu

Adauga comentariu