Ne apropiem de platou. Incidența cazurilor de COVID în Cluj-Napoca a crescut ușor față de ziua precedentă

MULȚUMIM, EMIL BOC! Incidența cazurilor de COVID-19 în Cluj-Napoca se apropie de platou. Datele publicate astăzi de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj arată o incidență de 10,78 cazuri la o mie de locuitori, față de 10,70 ieri. Dacă săptămânile trecute aveam de a face cu o creștere foarte mare de la o zi la alta, acum vorbim deja despre o creștere temperată.

A crescut ușor rata incidenței și pe județ. Dacă la raportarea DSP de ieri, aveam 8,33 cazuri la o mie de locuitori, astăzi avem 8,46.

În Cluj-Napoca se aplică în continuare restricții destul de drastice pentru persoanele nevaccinate, care nu pot circula pe timp de noapte fără declarație pe proprie răspundere și declarație de la angajator.

Citește și:

De luni, se aplică NOI RESTRICȚII în Cluj-Napoca. Barurile și cluburile sunt ÎNCHISE. Restaurantele sunt deschise pentru vaccinați

Edilul Emil Boc declara la începutul săptămânii trecute, în cadrul ședinței de Consiliu local, că Clujul se îndreaptă spre o zonă de platou, după o perioadă de cca 10 zile dificile din perspectiva creșterii ratei de infectare.

Perspectiva a fost sugerată de „specialiștii” invocați de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc:

„Ne îndreptăm spre o fază de platou la Cluj. 

La Cluj, faza nu este extrem de accelerată. Cel mai probabil, ne vom apropia de faza de platou săptămâna viitoare. 

Ne mai așteaptă 10 zile complicate, după care urmează faza de platou și descreștere”, a spus Boc în deschiderea ședinței de Consiliu Local de săptămâna trecută. 

Adauga comentariu