NCN va difuza vineri seara comedia USTUROI, film romanesc produs in Cluj. In luna decembrie, NCN va difuza si 3 filme regizate de Tudor Giurgiu

Vineri seara de la ora 21, NCN Cluj-Napoca va difuza in premiera pentru piata televiziunilor locale productia "Usturoi", o comedie antrenanta scrisă și produsă de bloggerul Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizată de Lucian Alexandrescu, ambii sibieni care au copilărit împreună în cartierul Vasile Aron. Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul ”Usturoi” a umplut sălile din toata Romania, situandu-se in topurile de audientă.

Povestea din "Usturoi" e superbă.

Ieremia Ceapă, un băiat rrom dintr-un sat pierdut al Transilvaniei, se plânge celui mai bun prieten, Nicușor, de sărăcia familiei sale și de faptul că fratele său vrea să se căsătorească cu fiica bogatului Usturoi, dar nu are bani pentru asta. Cei doi fug de la școală la oraș pentru a deveni actori și a-și asigura un trai mai bun. Drumul lor este presărat cu aventuri, de la situații periculoase cu oameni dificili, la o posibilă întâlnire cu Poliția atunci când încearcă să meargă fără bilet cu trenul, dar în final ajung teferi la Cluj. Din păcate planul lor de a deveni actori se năruie și cei doi sunt trimiși acasă cu mașina Poliției. Pe drum află un secret ce va salva ziua și va facilita căsătoria fratelui lui Ieremia cu frumoasa fată a lui Usturoi.

Liviu Alexa, directorul si proprietarul televiziunii NCN, spune ca "Usturoi" e inceputul firesc al unui demers mai amplu care vizeaza difuzarea de filme romanesti si europene de calitate in anul ce urmeaza:

"Vom incepe cu Filmul de Vineri Seara, rubrica saptamanala in care le vom arata telespectatorilor productii cinematografice cu sens, atat romanesti, cat si europene. Ridicam stacheta din acest punct de vedere si sunt mandru de aceasta reusita, intr-o lume in care televiziunile locale abia supravietuiesc sugrumate de interese politice si saracie.

Nu puteam sa incepem seria fara "Usturoi", un film scris de bloggerul clujean Radu Bazavan, productie filmata in buna masura si la Cluj. Este datoria de onoare a NCN sa aplaude eforturile echipei de inimosi care au produs comedia "Usturoi" cu un buget minuscul. A iesit insa ceva memorabil. Vom continua in luna decembrie cu 3 filme superbe regizate de Tudor Giurgiu, fondatorul TIFF - "De ce eu?", "Despre oameni si melci" si "Legaturi bolnavicioase" - productii cu care telespectatorii clujeni trebuie sa se mandreasca.

In fine, de-a lungul anului 2018, vom face eforturi sa difuzam saptamanal in fiecare vineri un film romanesc sau european de anvergura. Vrem sa crestem audienta NCN, dar sa o facem cu proiecte de calitate, fiindca atunci si publicul de calitate se va strange in jurul NCN", a spus Alexa.

Comentarii

io

08.12.2017 01:49

frustratii nu apreciaza filmul. si nici efortul facut de un singur om pentru a-l produce. iar vita daca nu da cu copita, nu mai e vita.

Adauga comentariu