Nasra schimbă foaia când e vorba de un PENAL din PSD, dar lui Șulea i-a cerut demisia în gura mare

Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra are opinii diferite în funcție de culoarea politică a primarilor trimiși în judecată. Dacă la trimiterea în judecată a primarului din Florești, Nasra cerea public demisia de onoare a edilului Horia Șulea(PNL), când vine vorba de trimiterea în judecată a primarului din Beliș, liderul social democraților susține că edilul Viorel Matiș(PSD) beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Viorel Matiș a fost trimis în judecată pentru dare de mită. În primăvara acestui an, profitând de funcția de primar a chemat un jurnalist la primărie și i-a oferit o sumă de bani pentru ca să apară articole pozitive despre el sau să nu mai apară articole cu impact negativ asupra reputației sale.

„Domnul Viorel Matiş m-a informat cu privire la calitatea sa procesuală, obiectul procesului neavând legătură cu activitatea dumnealui din cadrul primăriei sau cu cea din PSD. Este o problemă de ordin personal şi în acest moment beneficiază de prezumția de nevinovăție ca oricare alt cetăţean aflat în această situaţie neplăcută”, declară liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra.

 

Iată declarația lui Nasra cu privire la trimiterea în judecată a lui Horia Șulea, primarul din PNL Cluj, pentru abuz în serviciu.  Atunci, Nasra considera că un primar trimis în judecată trebuie să demisioneze pentru că ”nici o garanţie că în continuare nu va apela la metode de tipul celor aplicate în acea perioadă şi care în prezent se află în atenţia procurorilor”.

"Având în vedere că primarul comunei Floreşti, dl. Horia Şulea, este cercetat penal de pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, toate efectuate în timpul mandatului său de primar, îi solicit explicaţii publice şi demisia de onoare. Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei (decembrie 2012 - martie 2013). A efectuat plăţi ‘'nelegale'' pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei (iulie 2012 - noiembrie 2012). Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei (februarie 2013 - decembrie 2013). Primarul Horia Şulea trebuie să demisioneze deoarece nu există nici o garanţie că în continuare nu va apela la metode de tipul celor aplicate în acea perioadă şi care în prezent se află în atenţia procurorilor!", a declarat atunci Horia Nasra.

Întrebat de ce l-a atacat pe primarul din Florești, dar când primarul din Beliș este trimis în judecată a opinat diferit, Nasra susțin că e vorba de două situații diferite. Cu toate acestea, favoritul PSD-ului, primarul Matiș Viorel are și el un dosar penal pentru abuz în serviciu, dar încă nu a fost trimis în judecată. Procurorii au descoperit că Matiș lua bani din primărie, fără a obține aprobarea Consiliului Local, pentru a plăti o casă de avocatură favorită. Lucru confirmat de Curtea de Conturi a ROMÂNIEI!

EXCLUSIV. Primarul din Beliș, trimis în judecată pentru dare de mită

Adauga comentariu