Napoca Security face clarificari in cazul incidentului de la Aeroport: agentul nu spargea nuci cu pistolul

Dupa ce in presa au aparut mai multe variante, care explicau incidentul din 15 noiembrie de la Aeroportul International Avram Iancu Cluj, in care arma unui agent de paza s-a descarcat, atat Politia cat si reprezentantii firmei Napoca Security au facut anumite precizari, menite sa clarifice circumstantele incidentului. Presa locala a vehiculat mai multe variante asupra imprejurarilor in care s-ar fi produs incidentul, printre care ranirea voluntara a agentului in umar in semn de protest pentru neplata salariului sau spargerea nucilor cu tocul pistolului. Informatiile date publicitatii atat de Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj, cat si de reprezentantii firmei Napoca Security infirma ipotezele prezentate in presa.
„La data de 15 noiembrie, in incinta aeroportului s-a produs un incident in care a fost implicat un agent de securitate al societatii private care asigura paza in perimetrul aeroportului. In jurul orei 15:30, in timp ce se afla in incaperea destinata echipei de interventie, agentul de securitate a manipulat in mod defectuos arma din dotare, care s-a descarcat accidental. Barbatul era calificat profesional si atestat ca agent de paza inarmat, iar firma de securitate avea autorizaţie de deţinere si folosire a armelor. La fata locului s-a deplasat o echipa din cadrul Serviciului Regional de Politie Transporturi Cluj, Biroul Transporturi Aeriene, structura subordonata Inspectoratului General al Politiei Romane. In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca agentul a incalcat prevederile art. 48 din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecţiei persoanelor, fiind sanctionat cu amenda pentru uz de arma din dotare in afara cazurilor si condiţiilor prevazute de lege. In urma incidentului, nicio persoana nu a fost ranita”, au aratat reprezentantii IPJ Cluj.
De asemenea, reprezentantii Napoca Security au tinut sa precizeze ca informatiile aparute in presa sunt eronate.
“Este falsa si profund denigratoare  afirmatia ca incidentul  ar fi avut loc in imprejurarea in care agentul ar fi spart nuci  cu tocul pistolului, aceasta acreditare iresponsabila determinandu-ne sa dezmintim categoric aceasta stire.  Aceasta varianta nici macar nu ar putea fi plauzibila, traseul glontului  executandu-se intr-o directie (suprafata podelei) care nu putea rezulta din activitatea acreditata de presa in mod speculativ, respectiv activitatea de spart nuci cu tocul pistolului. Desi este regretabil, va asiguram ca evenimentul semnalat reprezinta o exceptie, fiind primul de acest gen in activitatea societatii noastre, si cu siguranta si ultimul,  aceasta imprejurare nefiind in masura sa impieteze asupra  seriozitatii si profesionalismului cu care ne desfasuram activitatea de prestare a serviciilor de paza si protectie. Solicitam acelei  parti a presei care in mod tendentios prezinta evenimentul  produs pe seama activitatii spargerii nucilor cu tocul pistolului sa procedeze la retractarea  stirilor  false si defaimatoare”, a transmis Aurel Barlutiu, administratorul societatii printr-un comunicat de presa.
Foto: citynews.ro

Comentarii

cistelecan bazil

27.11.2013 10:37

catre acea parte a presei: spargea alune defaimatorilor!

Adauga comentariu