Editorial

N-avem noi portofele cât ne pot lua politicienii din ele!

Cum v-am mai zis: “Dulce ca mierea e bugetul Patriei şi doar cei aleşi se pot linge pe degete. Fraierul român cotizează ca să stea şi să bâzâie de pe margine”.

De joi noaptea, Guvernul Orban a impus carantina de noapte pe întreg teritoriul României. Se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, la nivel național, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și închise, indiferent de valoarea ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile. Se introduce interdicția de a circula în intervalul orar 23 – 05, cu excepția deplasărilor la serviciu și pentru asistență medicală, se interzic reuniunile cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, se închid pieţele organizate în spaţii închise, iar învățământul se va trece în online – chiar dacă online-ul este o glumă proastă pentru satele în care nici măcar curent electric nu există.

În rest, lăsaţi economia, noi să fim sănătoşi! Toată vara s-a dansat şi s-a cântat la guvernare, acum se culeg roadele.

Interesant este faptul că alegerile şparlamentare rămân să se desfăşoare după calendarul stabilit. Că zice Klaunul care ne e preşedinte: ”experții nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor; experții nu sunt conviși că o testare în masă aduce un rezultat palpabil; măsurile pe care le luăm sunt recomandate de experți; sunt voci care cer redeschiderea școlilor, eu am solicitat o analiză aprofundată experților; am lansat această provocare experților; am solicitat o analiză aprofundată experților, restricțiile care sunt în vigoare au fost discutate împreună cu experți; experții nu văd nevoia revenirii la starea de urgență; această formulă conform experților este bună”.

Iar Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului şi candidat PNL la Camera Deputaţilor, are neruşinarea de a susţine că, din moment ce numărul cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut deja, se pot organiza alegeri.

Citez de pe pagina de Facebook a (beep! Beep! beep!): “În contextul acestor noi măsuri, cu atât mai mult se vede că organizarea alegerilor în data de 6 decembrie nu are nicio legătură cu evoluția cazurilor noi de Coronavirus. Dacă nu ar fi existat alegeri în decembrie, nu am mai fi avut această creștere alarmantă a numărului de cazuri noi cu Coronavirus?! Cu alegeri sau fără alegeri, programate pe 6 decembrie, am fi avut aceeași evoluție a pandemiei în România. Restul e propagandă și gargară politicianistă meschină din partea PSD”.

Ia să vă dau nişte propagandă şi gargară politicianistă meschină, dar nu din partea Peeee Seee Deee, ci din partea Crupului de Comunicare Strategică. În 27 august, data oficială a debutului campaniei electorale la locale, cifra noilor infectari la 24 de ore era de 1502 cazuri evoluând aproape liniar (ba chiar scăzând uşor) la 1438 de cazuri în 27 septeptembrie, ziua alegerilor. Păstrând cifra de referinţă din data de 27 septembrie, observăm că, în două săptămâni, aceasta se dublează. Apoi, după încă două săptămâni, se dublează din nou, ajungând acum la aproape 10.000 de cazuri. Prin urmare, despre ce anume vorbim? Papagalul acesta crede că toată lumea a avut parte de o mamă a proştilor, aşa ca el?

Sunt curios ce va conta pentru papagalul acesta care acum un an era şomer când coșul zilnic al românilor nu va mai putea fi asigurat din salariul lunar de către români?

Înainte de criza creată de pandemie, conform datelor statistice, un român cu un salariu mediu își putea asigura doar 16 coșuri “zilnice” într-o lună. Și aceasta numai dacă și-ar fi cheltuit toți banii pe mâncare. Pentru restul zilelor se putea hrăni cu promisiunile despre locuri de muncă, relansare economică, relaxarea fiscală și reîntregirea salariilor și pensiilor cu tot cu bonificaţii numai la stat – în condiţiile în care, la anul, pentru prima dată în istoria fiscală a României, salariile şi pensiile bugetarilor vor depăşi încasările bugetare.

Pentru a vă face o idee despre cât de săraci am fost (ca să ştim cum o să fim), dintr-un salariu mediu lunar un polonez îşi permitea să cumpere 25 de coșuri zilnice cu alimente de bază, iar un britanic aproape 50.

După pandemie, habar nu am cine şi ce are să-şi mai permită.

Noroc că nu mai e mult până în primăvară când pământul Patriei ne va oferi ștevie, urzici, leurdă, cartofi și ceapă.

Baftă! Să nu vă alerge inspectorii ANAF să vă ceară impozit pe purecii adunaţi peste iarnă.

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *