Municipiul Cluj-Napoca riscă să intre în carantină de noapte pe toată durata săptămânii

MULȚUMIM, EMIL BOC!

Ca urmare a creșterii constante a ratei de infectare, municipiul Cluj-Napoca ar putea intra în carantină de noapte pe toată durata săptămânii. Autoritățile urmează să decidă asupra noilor restricții ce se vor aplica. 

Potrivit ultimei informări a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, rata incidenței a crescut la 7,90/1000 locuitori la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Pe județ, rata de infectare a ajuns de la 5,73 la 6,01 la mie.

Situația epidemiologică este monitorizată de autorități pentru o perioadă scurtă de 48 de ore. Potrivit prefectului Tasnádi Szilárd, dacă rata de infectare se menține peste pragul de 7,5/1000 locuitori, miercuri urmează să fie adoptată o nouă hotărâre prin care se va institui carantina de noapte pentru nevaccinați și în timpul săptămânii.

„Restricțiile peste 7,5 se iau, de asemenea la 48 de ore. Dacă rata se menține peste 7,5, atunci miercuri se va adopta o hotărâre în acest sens”, a declarat prefectul județului Cluj. 

Rata infectărilor la nivelul județului Cluj a trecut de pragul de 6 la mia de locuitori. La nivelul municipiului Cluj-Napoca, rata incidenței se apropie de 8/1000 locuitori.

CITEȘTE ȘI: Clujul a depășit pragul infectărilor de 6 la mie. În municipiu, incidența este de 7,90 la mia de locuitori

Pentru localitățile cu rată de infectare peste 7,5, restricțiile sunt valabile pe toată durata săptămânii: 
Masca devine obligatorie pe stradă, magazinele se vor închide de la ora 22:00, școlile vor rămâne deschise indiferent de rata de infectare.

În localitățile cu o rată de peste 6 la mie, persoanele vaccinate sau trecute prin boală vor putea participa la evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), doar în intervalul orar 5,00-24,00 și până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

 

Adauga comentariu