Municipalitatea clujeană scoate vreo 10 milioane de euro pentru noi “pietonale”. Firma Diferit s-ar abona la acestea. Dar sunt pe fază și alte firme de casă ale municipalității

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație pe SEAP aproape 10 milioane de euro pentru contractarea de servicii de proiectare și execuție pentru transformarea în “pietonală” a pieței Lucian Blaga, modernizarea străzii Regele Ferdinand și amenajarea piaței din fața Prefecturii. Contractele sunt în vizorul firmei Diferit, cea cu care municipalitatea clujeană lucrează încă din primul mandat al lui Emil Boc (2004 – 2008). Pentru licitația zona Regele Ferdinand este unic ofertant, cu mai mulți subcontractanți printre care și firma care a făcut studiile urbanistice preliminare. La cealaltă procedură o are drept competitoare pe ARL (Strabag) în asociere cu Planwerk, cei care s-au ocupat și de lucrările de modernizare din Piața Unirii pentru Primărie. Vorbim de bani pentru care s-au depus cereri de finanțare din bani europeni. Deci, în dulcele și tradiționalul obicei al municipalității clujene, s-ar putea să decontăm tot noi întârzierile termenelor de predare ale lucrărilor.

  • Vorbim despre firma Diferit care a întârziat nepermis de mult predarea podului Traian și care este în litigiu cu comuna Florești pentru lucrările la așa-zisa Centură de Sud. Și ar mai fi de vorbit și despre alte proiecte terminate rău cu contractorul (ca acel contract pentru asfaltarea drumurilor județene încheiat de Tișe în primul său mandat). Și de ceva mișcare cu plic în cazul Uioreanu, fostul președinte al CJ Cluj, condamnat pentru corupție.
  • Firma a încasat milioane de lei de la Direcția de Drumuri și Poduri Cluj, a lucrat și la centura de Diamant și, mai nou, are contracte de tip acorduri cadru pe patru ani cu primării din județ (30 de milioane lei cu administrația din Turda) sau din Transilvania – spre exemplu la Satu Mare.
  • Compania înființată în 2001 e deţinută de Nicolae Petri (un fost inginer în cadrul Regiei Autonome a Domeniului Publice deţinută de administraţia locală clujeană) împreună cu soția Daniela Petri.

Sursa foto: SEAP

 

La licitația pentru transformarea pieței Blaga (la pachet cu primul tronson din Republicii, Napoca, Petru Maior, Emil Isac) estimată la peste 21,5 milioane lei, au depus oferte deja patru asocieri și procedura este în faza de evaluare tehnică a ofertelor. De contract este interesată, printre altele, asocierea ARL (Strabag) cu Planwerk, cei care s-au ocupat și de lucrările de modenizare din Piața Unirii pentru Primărie. De altfel, cei de la Planwerk s-au ocupat și de documentația de urbanism pentru proiectul de modernizare a zonei Pieței Lucian Blaga.

De contract mai sunt interesate asocierile Diferit cu Starcom Exim, dar și Flash Lighting cu Struct Quality, plus Ro-Verde și Consorizio Stabile cu Diluca Project. Licitația este în faza de evaluare calificare/tehnică a ofertelor.

Licitația pentru lucrările de proiectare și execuție pentru transformarea zonei Regele Ferdinand -E. Zola, S. Pușcariu, Tipografiei și a scuarului CEC din fața Prefecturii și a creșterii spațiului pietonal este evaluată la peste 15,3 milioane lei. La această procedură, Diferit este unic ofertant, cu mai mulți subcontractanți printre care și firma Asiza, cei care au făcut studiile urbanistice preliminare.

Adauga comentariu