Municipalitatea are bani de aruncat pe studii de fezabilitate: iar prestudiază unda verde

Deși din 2008 se tot strofoacă să creze un sistem inteligent de monitorizare a traficului, municipalitatea clujeană încă mai studiază problema. Deși are studii peste studii pe tema traficului, unele primite gratuit de la Uniunea Europeană, municipalitate ar mai arunca niște bani pentru niște hârtii de dosit la sertar și niște bani de pus în con la sinecuriștii politici. Doar tebuie să trăiască și Pantelică de la RADP Cluj-Napoca dintr-un salariu în plus la pensia de bugetar!

Ingrata sarcină de a anunța noul ban aruncat pentru nimic i-a revenit viceprimarului Dan Tarcea cel pe care Emil Boc l-a transformat în doar doi ani dintr-un liberal care promitea întrn băiețel de mingi.

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că anul acesta administrația vrea să contracteze un studiu de fezabilitate pentru un sistem integrat de management al traficului care să uzeze de ”inteligența artificială”.

”Am văzut un astfel de sistem inteligent de management al traficului într-un oraș din Italia unde o delegație a Regiei Autonome a Domeniului Public a fost recent pentru a vedea cum funcționează acest sistem. Nu vrea să dăm numele orașului ca să nu se facă speculații. Am fost recent și la Copenhaga și vom merge și în alte orașe pentru a vedea cum s-au rezolvat problemele de trafic. În primul rând sistemul de acolo era gestionat de zece persoane dintr-o cameră foarte mare unde erau instalat sistemul și monitoarele. Acest sistem avea camere montate pe semafoare care făceau reglaje singure, în funcție de valorile de trafic. Ei au investit undeva la 10 milioane de euro pentru respectivul sistem care dă și rezultate. Ne dorim și noi să pornim o astfel de investiție. Este clar că va fi una etapizată. Acum avem 297 de camere de supraveghere a traficului. Vrem să ajungem la 1000 de camere și este clar că avem nevoie de câțiva ani pentru implementarea tehnologiei ”, a declarat viceprimarului Dan Tarcea pentru ContrActualdecluj.ro.

Deh, omul a văzut metrou la Brescia, a văzut inteligență într-un alt oraș italian, ne împărtășește... Că la noi singura inteligență e funcționarul virtual Antonia care, de fapt, este un simplu formular electronic. Dar tot ei ni l-au prezentat, cu tupeu, ca fiind vârf de tehnologie IT!

Cum vă ziceam mai sus despre nevoia de alimentare a sinecurilor politice, viceprimarul ne anunță că în perioada următoare se va contracta (de către Primărie, sau de către Pantelică de la Regiei Autonome a Domeniului Public - că el se ocupă și de întreținerea sistemului de semafoare și indicatoare rutiere din oraș și se vede) un studiu de fezabilitate. Studiul va fi făcut doar ca să le zică câți bani să sifoneze de la buget pentru tehnologiile și echipamentele care vor aduce chipurile "un plus pentru traficul din Cluj".

Iar ContrActualdecluj.ro ne consemnează și alte inteligențe debitate de Tarcea: "sistemul trebuie să fie performant și deschis pentru a putea îngloba noi tehnologii care vor aparea în ceea ce privește managementul traficului".

Zău?!

Totuși, problema urgentă de la Pata Rât - rampa RADP Cluj-Napoca care ne va vârî direct în infringement, când o rezolvăm? Ca să nu mai aruncăm bla-bla-uri în public prin intermediul Asociației Plecăciuni la Portofele!

Comentarii

hater

28.04.2018 12:02

Eu cred ca Tarcea s-a uitat la "The Taking of Pelham One, Two, Three", unde a văzut "zece persoane intr-o camera mare unde erau instalate monitoarele". Sunt ani buni de când orașul e condus cu povesti, mai nou poveștile sunt condimentate cu ceva "inteligent" sau "smart" (ca sa înțeleagă și populimea amatoare de Untold).

Păunel mo

28.04.2018 12:34

Mo.Prostanul ăsta, când era mic, spărgea geamurile la hochelarii lu muica. Apoi ieșea pe stradă și zghera ca nebuni:"Geeeeaaaamuuuriiiii!!"

Adela.

28.04.2018 19:06

Mai ușor cu plimbatul și privitul in tzări străine că nu ati fost aleși pe post de porumbei voiajori cu cecuri in alb pe banii contribuabililor ,o fi " depășire de plan" baban la amenzile fircălite de păndacii știm noi care ...

Adauga comentariu