Moş Crăciun se plimbă cu tramvaiul!

E cald şi bine, se aud colinde, iar mai ales celor mici le bat foarte repede inimioarele. Sunt în acelaşi tramvai cu Moş Crăciun!

Moşul, blând şi răbdător, are timp pentru toate poeziile şi cântecele. Se mai încurcă, se mai bâlbâie copiii. Moşul îi ajută acolo unde se pricepe, le cere ajutorul din priviri părinţilor. Are experienţă Moş Crăciunul care se plimbă în tramvai şi îi bucură pe copiii clujeni. A tot fost "Moşu'" în mers, de când există tramvaiul Moşului.

Copiii mai mari, care deja ştiu că nu există Moş Crăciun, intră în joc - îşi fac selfie-uri cu Moşu', îi cer fel de fel de gadgeturi, iar apoi se privesc complici.

În fiecare zi, Moş Crăciun poate fi întâlnit în tramvaiul special amenajat, care circulă pe linia lui 101. Moşul şi-a instalat o băncuţă chiar în spate, iar ultima uşa nu se deschide. Că să nu răcească Moşu'!

Radu a aşteptat în frig o jumătate de oră până a apărut tramvaiul. "Eu nu vreau să merg acasă cu un tramvai banal, ci în tramvaiul Moşului!" Are 4 ani şi ştie ce îşi doreşte. Chiar i-a spus bătrânului că ştie că nu are prea mulţi bani, iar spiriduşii nu ştiu să facă cadoul pentru el, dar măcar să încerce. Ca Radu, sute de copii în fiecare zi.

Eliza are trei ani şi jumătate. A mers împreună cu bunicii şi a făcut un tur complet, din Mănăştur până la gară şi înapoi. "Moşu', să nu uiţi şi de un cadou pentru frăţiorul meu! Să fie Nerf!", i-a strigat Moşului pe când cobora.

"E mai aglomerat la 5, când plecăm din Piaţa Gării. Ne aşteaptă copiii acolo. Mă bucur şi eu de bucuria lor, îmi place să stau cu ei", spune Moşul.

Mai mulţi părinţi ai unor colegi de grădiniţă s-au înţeles să meargă împreună cu tramvaiul. Fiecare şi-a spus poezia pregătită pentru serbare, apoi au colindat împreună. S-au făcut poze, s-a râs, iar cei mici nu au protestat când au ajuns la destinaţie, ştiind că îl mai pot întâlni pe Moş Crăciun, până în ajunul Ajunului.

Moşul va fi prezent în fiecare zi în tramvaiul său, între 17 şi 20, cu plecare din Piaţa Gării. Toţi copiii sunt răsplătiţi pentru poezii şi cântece cu bomboane, iar în tramvai este instalată şi o cutie pentru scrisori, scrisori pe care bătrânul moş le va citi cu interes.

Nici cei care nu ţineau neapărat să se întâlnească cu Moş Crăciun, ci îşi doreau doar să ajungă acasă, de la serviciu sau de la cumpărături, nu rămân reci. Îi fac poze Moşului, doamnele mai îndrăzneţe chiar se pun pe băncuţă şi îi mai explică una-alta personajului cu barbă.

Adauga comentariu