Mos Craciun mai sarac din buzunarele clujenilor pentru copiii bugetarilor. Anul acesta doar jumatate se plateste din bugetul local

Dupa ce anul trecut s-au alocat aproape 60.000 de lei din bugetul local pentru a cumpara cadouri de Craciun copiilor angajatilor Primariei Cluj-Napoca, de trei ori mai mult fata de cat s-au alocat pentru copiii proveniti din medii defavorizate, anul acesta jumatate din suma necesara este suportata de Sindicatul Civitas.

Nici anul acesta nu s-au dat mai multi bani pentru a cumpara cadouri pentru copii din familii nevoiase – 180 de copii sarmani vor primi cadouri in valoare de cate 100 de lei, in timp ce 640 de copii de bugetari vor primi pachete de sarbatori de aceeasi valoare.

Jumatate din suma necesara – 32.000 de lei va fi suportata din bugetul local, iar cealalta jumatate din suma va fi alocata de Sindicatul Civitas. In proiectul care se va discuta maine se invoca o prevedere a contractului colectiv de munca prin care “Primaria si Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca si Sindicatul Civitas vor aloca fondurile necesare organizarii Serbarii Pomului de Craciun si a zilei de 1 iunie, pe baza de hotarare”.

Daca pana acum traditia era ca din vistieria orasului sa se aloce fondurile pentru aceste cadouri, anul acesta pune osul si Sindicatul Civitas si plateste jumatate din suma.

“Suma necesara achizitionarii cadourilor pentru copiii salariatilor Primariei municipiului Cluj-Napoca si pentru copiii salariatilor serviciilor publice infiintate in subordinea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca este de 64.000 de lei, care rezulta din 640 (numarul total de copii trecuti pe liste) X 100 de lei (pretul unui pachet). Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca va aloca suma de 32.000 de lei pentru achizitionarea de cadouri pentru copiii salariatilor Primariei municipiului Cluj-Napoca”, se arata in referat.

Cealalta jumatate de 32.000 de lei vine din fondurile sindicatului, care va cumpara si cadourile pentru colindatori. Cadourile vor consta in dulciuri, fructe,sucuri naturale si alte produse specifice sarbatorilor de iarna.

Comentarii

dan

02.12.2014 12:12

Dar angajatii Primariei fac voluntariat? Bietii de ei, se plang tot timpul de salarii mici, dar niciunul nu se angajeaza in mediul privat, de rau ce le este la Tata Statu'. Primaria este pentru toata lumea, nu doar pentru angajatii acesteia si plozii lor. S-au terminat copiii saraci din Cluj?  te pomenesti ca primesc cadouri si fetele lui BOC, nu? TARA LUCRULUI BINE FACUT sa va fie de cap!

misu dedu

02.12.2014 18:08

Auzi Dane, stiu un prieten pe care sa ma pupi in fund !

Adauga comentariu