Monumentul Holocaustului primeste 150 de mii de lei de la Consiliul Local

Primul monument al Holocaustului din Cluj-Napoca va fi finantat de la Consiliul Local cu 150 de mii de lei. Propunerea de finantare a trecut prin comisia pentru Invatamant, Cultura si Culte din legislativul local, iar propunerea urmeaza sa fie votata in cursul saptamanii viitoare.

Martirii Holocaustului din Cluj-Napoca vor avea, in sfarsit, un monument, gratie unui proiect al municipalitatii. Constructia a fost demarata in  urma cu cateva zile.

Sculptura este creata pe baza schitelor unuia dintre cei mai mari artisti ai Transilvaniei, Lövith Egon Marc, de origine evreiasca. Potrivit propunerii facute de comunitatea evreiasca din Cluj-Napoca, monumentul este pozitionat intr-un loc cu traditie, in Parcul “I.L. Caragiale”, in vecinatatea strazii Baritiu. Pe artera au existat, de-a lungul timpului, doua Sinagogi. 

Potrivit planurilor comunitatii evreiesti, sculptura va fi dezvelita in luna mai si va comemora, dupa 70 de ani, memoria evreilor clujeni pierduti in Holocaust.

 

Comentarii

Dan

23.04.2014 11:23

Poate reusiti Dvs. sa descopertiti care este ratiunea pentru care acest monument a fost autorizat :" cu caracter provizoriu pe o durata de doi ani" ?Pina in acest moment , lucrarile executate nu au deloc un caracter provizoriu, avind in vedere ca s-au turnat fundatii de beton armat la 60 de cm sub cota terenului.

iosif

23.04.2014 16:27

Merita sa cercetati si pozitiile arhitectilor clujeni,sustinute in Consiliul Civic Local din luna ianuarie 2014.

anna

24.04.2014 09:54

se vede treba ca in tarisoara asta se aloca fonduri si se iau decizii la presiunea "strazii":( daca tot nu se putea trai in Cluj fara acest monument, de ce nu s-a facut din donatiile evreilor clujeni raspanditi in toata lumea, doar ei sunt cei care detin puterea financiara! Oare cati bani a alocat Consiliul local pentru batrani, orfani, scoli, gradinite (a'propos, a inceput marea spaguiala pentru un loc in gradinite!!! poate cu banii alocati pentru acest monument se mai puteau amenaja una doua gradinite pentru VIITORUL tarii) etc?

Adauga comentariu