Montarea și demontarea iluminatului de Crăciun din Apahida costă 21.000 euro

Montarea, conectarea iluminatului festiv la iluminatul public, realizarea unor eventuale reparații, dar și demontarea și demontarea sistemului de iluminat festiv în Apahida au fost estimate la 100.000 lei (aproape 21.000 euro). Iluminatul festiv va fi montat în 1 decembrie 2020 și va fi demontat în 24 ianuarie 2021.

Aceste servicii au fost scoase la licitație de Primăria Apahida în urmă cu două zile. Ofertele pot fi depuse până mâine, 20 noiembrie.

„Iluminatul festiv este o componentă sezonieră a sistemului de iluminat, utilizată în perioada sărbătorilor de iarnă. Rolul acestui iluminat este estetic, neputând fi neglijată importanța realizării corespunzătoare a acestuia. Autoritatea contractantă dorește realizarea iluminatului festiv în comuna Apahida prin intermediul echipamentelor și instalațiilor ornamentale specifice, care se află în proprietatea autorității contractante. Pavoazarea se va realiza în locațiile indicate de reprezentantul autorității contractante pe raza comunei Apahida”, scrie în caietul de sarcini.

Alimentarea instalațiilor de iluminat se va face din instalația de iluminat public. Serviciile necesare a fi prestate pentru iluminat festiv; transportul instalațiilor de iluminat festiv de la depozitul Primăriei la locația de montaj și transportul acestora înapoi la depozit; montarea instalațiilor de iluminat; conectarea instalațiilor de iluminat festiv la rețeaua de iluminat public; deconectarea și demontarea instalațiilor; asigurarea serviciului de mentenanță.

Potrivit caietului de sarcini, instalațiile de iluminat festiv trebuie montate până la 1 decembrie, dată la care va fi și pornit. Deconectarea de la rețeaua de iluminat public se va face în 24 ianuarie, urmând ca după acea dată să fie și demontate.

Prestatorul are obligația ca la primirea oricărei reclamații sau sesizări în scris referitoare la nefuncționarea optimă a iluminatului festiv, să remedieze orice defecțiune în 48 de ore.

Adauga comentariu