Montarea dispozitivelor cu dezinfectanți s-a făcut haotic în Florești: în unele scări lipsesc dispenserele, în altele dezinfectanții

La fel ca multe alte lucruri din Florești, și montarea dispozitivelor cu dezinfectanți s-a făcut haotic: la unele scări s-au montat la altele nu, la unii umplerea cu dezinfectant s-a făcut periodic, la altele doar o dată sau deloc. De vină o fi urbanismul acesta specific celei mai mari comune din Florești cu multe blocuri lipite unele de altele din care unele nici nu apar pe hartă. O fi complicat să realizezi o activitate organizată astfel încât toate scările să aibă dizpozitive și dezinfectanți.

Primarul anunța cu LITERE MARI la începutul lunii aprilie că în TOATE scările de bloc din comună vor avea dispozitive cu dezinfectanți.

”1. AM DEMARAT MONTAREA DE DISPOZITIVE CU DEZINFECTANT PENTRU CURĂȚARE MÂINI ÎN SCĂRILE DE BLOC (se va monta în TOATE scările de bloc !!!!), era postarea de la începutul lunii aprilie de pe pagina primarului Șulea.

Cu toate acestea, la finalul stării de urgență încă erau blocuri unde aceste dispozitive nu au ajuns. Astfel de plângeri au fost primite de la locuitori de pe străzile Sportului, Avram Iancu, Tineretului. În alte locuri nu s-a mai realizat reumplerea acestor dispozitive, în timp ce alți floreșteni menționează că la ei a existat mereu dezinfectant în dispozitive.

Horia Șulea a fost șmecher. Știind că mai este doar puțin din starea de urgență a umplut doar pe jumătate dispenserele cu dezinfectanți. Odată încheiată starea de urgență primăria nu mai are obligația să asigure dezinfectant pentru scările de bloc. Dacă nu ar fi fost cetățenii care să sesizeze acest aspect al umplerii pe jumătate, Șulea ar fi putut sugera că dispenserele au fost umplute, dar dezinfectantul a fost consumat. 

”Cum mai avem doar o săptămână din Starea de Urgență, azi dimineață am dat dispoziție ca începând de mâine, sâmbătă, să se reumple toate dozatoarele de dezinfectant din scările de bloc. E adevărat, da, sunt multe scări de bloc, chiar cu 4 etaje!, unde dozatoarele de dezinfectant sunt încă pe jumătate pline, dar sunt și scări de bloc, chiar cu 2 etaje unde acestea sunt aproape goale, anunța primarul Șulea în 8 mai.

Pe Tineretului 3 nu a fost montat, deși am anunțat-o pe doamna de la asociație și a fost foarte surprinsă

Pe Sportului nu s-au montat dispozitive.

Și pe Sub Cetate doar pe jumătate umplute!

Au pus și deja au venit o data de le au completat cu ce a lipsit.

Eroilor. S-a schimbat cel defect. Au montat altul tot defect. Curge tot lichidul din el

Cetății 61, gol de două săptămâni.

Pe Someșului săptămâna trecută sub jumătate a fost suplimentat.

Acestea sunt doar câteva dintre experiențele cu dispenserele cu dezinfectanți împărtășite de locuitorii din Florești.

Ziar de Cluj a făcut o vizită în blocurile din Florești și într-adevăr, pe strada Sportului aceste dispozitive lipsesc, iar în celelalte blocuri, dispozitivele sunt umplute pe jumătate.

Strada Florilor

Strada Prof. Ioan Rus:

strada Porii

Strada Subcetate

 

Dispenserele și dezifectanții achiziționați de la firma de construcții a lui Sabin Funar, fiul fostului primar Gheorghe Funar.

Primăria Florești a achiziționat pentru început de la firma Total Invest 1100 de dispensere cu dezinfectant pentru a fi montate în toate blocurile din localitate. Contractul în valoare de 275.000 de lei a fost obținut prin încredințare directă de către Total Invest.

Contractul presupune furnizarea și montajul a unui dispenser de 800 ml sau a două dispensere de 400 ml pline cu soluție dezinfectantă ( 800 ml ) în scările de bloc. De asemenea, include 2 umpleri gratuite în primele 2 luni.

Ulterior, a mai achiziționat  de la aceeași firmă150 de dispensere în valoare de 37.500 RON și ultimul contract a fost pentru 50 de dispensere în valoare de 12.500 RON. 

Total Invest este firma de construcții deținută de către Sabin Funar, fiul fostului primar Gheorghe Funar. Deși Funar deține și farmaciile Elmafarm, precum și Elmafarm Trading, firmă de distrubuție a produselor sanitare, achiziția a fost făcută prin firma sa de construcții.

Oricum, Șulea s-a descurcat mult mai bine decât a făcut-o Boc la Cluj-Napoca. Cel puțin Șulea s-a ocupat de achiziționarea și montarea dispenserelor pe care le-a dotat cu dezinfectant. Desigur că unele scări au fost uitate, iar în altele dispsozitivele cu dezinfectanți nu au fost reumplute, dar măcar dispenserele există, nu sunt doar improvizații ca și la Cluj, iar acestea pot fi folosite mai departe de către asociațiile de locatari. 

Iată cum a avut loc dotarea blocurilor din Cluj-Napoca cu dispozitive cu dezinfectanți:

Operațiunea „dezinfectant în scări de bloc”, făcută doar de ochii lumii? Multe imobile nu mai au astfel de recipiente - FOTO

Adauga comentariu