Diete

Monodieta de cirese

Dintre toate curele verii, cura de cirese este de urmat in primul rand pentru a profita la maximum de acest fruct delicios, prezent tot mai rar in piata si in gradinile noastre.

 

Cireasa. Sa cunoastem putin acest fruct uimitor. Este un depurativ puternic, dar si un remineralizant de prima importanta, recomandat in special in cazul intarzierilor de crestere. Insa calitatile lui nu se opresc aici: consumul de cirese sporeste reactiile naturale de aparare ale organismului pe plan antiinfectios, regleaza ficatul si sucurile gastrice, ajuta in cazurile de fermentatie intestinala si la combaterea constipatiei. In plus, manifesta o actiune de reintinerire a tesuturilor si previne imbatranirea.

 

Capacitatea sa puternic antireumatismala si antiartritica ii permite acestui fruct sa puna capat crizelor de guta atat de dureroase. Este un fruct extraordinar pentru drenarea intregului aparat urinar; de asemenea, combate litiazele urinare, dar si biliare.

 

In plus, cireasa contine un zahar compus din levuloza, ceea ce face sa nu fie interzisa diabeticilor, pentru care constituie un adevarat anorexigen natural, salutar si pentru cei care sufera de obezitate. Cu toate acestea, in cazul persoanelor care sufera de dispepsie, un efect mult mai benefic il are cura de piersici albe sau de struguri – sau se pot limita la consumarea cireselor sub forma de suc ori compot.

 

Pe langa valoarea lor depurative, ciresele sunt bogate in sodiu, potasiu, calciu, vitaminele C, B1, PP si A, dar nu sunt considerate fructe cu o valoare energetica mare.

 

Prin urmare, profitati de virtutile acestui fruct delicious si faceti o cura de cirese: perioada ideala – dupa 20 iunie.
Efectuarea curei. Durata: trei zile consecutiv. In cele trei zile dinaintea curei propriu-zise, mananca numai fructe si legume: crude, fierte, dub forma de suc, putin asezonate cu un amestec de ulei de masline si ulei de floarea-soarelui (nerafinat si produs in conditii ecologice) sau un suc natural de lamaie.

 

In cele trei zile de cura mananca numai cirese, dupa cum urmeaza:
– crude;
– sub forma de suc;
– sub forma de compot, fara nici un fel de zahar.

 

Pe stomacul gol: un pahar mare de suc de cirese cu putina apa minerala.
Micul dejun: cirese crude, oricat de multe.
Dimineata: un pahar mare de suc de cirese cu putina apa minerala.
Pranzul: cirese crude, oricat de multe.
Gustarea: compot de cirese.
Cina: compot de cirese.

 

In acest interval, bea o infuzie de rozmarin – cicoare salbatica – cimbrisor  (parti egale), fara zahar.
Nu depasi doua kilograme de cirese  si un litru de infuzie pe zi.
Revin-o, apoi, treptat la alimentatia normala.

 

Nu uita: pentru intarirea efectelor curei de cirese, ideal ar fi sa consume, pe stomacul gol, in urmatoarele doua saptamani, cate un pahar mare de suc de cirese (pe jumatate cu apa minerala), fara zahar.

 

Reteta pentru gurmanzi: Copot de cirese. 500 g cirese coapte, trei ramuri de tarhon proaspat. Fierbe ciresele (cu tot cu samburi) in aburi, la temperatura scazuta, timp de cinci minute. Pune imediat intr-o salatiera ciresele fierte si frunzele rupte de pe ramurile de tarhon. Se pastreaza intr-un loc racoros. Prepara acest compot delicious cu 24 de ore inainte de consum – va fi si mai parfumat.

 

In secolul al XI-lea, Avicena considera ca tarhonul protejeaza impotriva ciumei. Pe plan digestiv, tarhonul da un plus de calitate mancarurilor nesarate, calmeaza aerofagia si stimuleaza digestia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *