Moment “istoric” – parkingul Negoiu va fi dat în folosință. Primăria a avut nevoie de cinci ani să îl construiască și șase luni să obțină aviz de la pompieri

La cinci ani de la începerea lucrărilor, parkingul Negoiu este gata, în sfârșit. Deși lucrările au fost încheiate anul trecut în decembrie, investiția nu a putut fi dată în folosință din cauza lipsei avizului de la pompieri. Primăria a avut nevoie de jumătate de an ca să remedieze neregulile sesizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

Parkingul Negoiu va trece în administrarea Serviciului Parcări, iar apoi locurile de parcare vor fi distribuite locuitorilor din Mănăștur. În acest sens, joi după masă a fost convocată o ședință de Consiliu Local de îndată.

„Vă mulțumesc pentru modul în care dumneavoastră ați răspuns solicitării noastre în interes pubic de a avea o ședință de îndată pe o temă scadentă dar atât de importantă pentru foarte mulți locuitori ai municipiului Cluj-Napoca. E vorba evident de Parkingul Negoiu, pentru ca acesta să intre în linie dreaptă în vederea atriburii de locuri în parking pentru cetățenii acestui municipiu. În sfârșit am reușit să parcurgem toate procedurile legale și administrative. Știți bine că au fost, din nefericire, probleme legate de acreditare și autorizare cerute de ISU din cauza schimbării legislației și din acest motiv el nu a putut fi recepționat așa cum ne-am fi dorit cu toții. Doresc să vă mulțumesc inclusiv vouă, consilierilor din opoziție, pentru că demonstrați că susțineți interesele clujenilor prin faptul că v-ați prezentat în număr suficient la această ședință ca să putem soluționa problema parkingului de pe Negoiu. Dacă nu ați fi venit, nu am mai fi avut cvorum”, a declarat primarul Emil Boc în ședința de Consiliu Local.

După ce parkingul va trece în administrarea Serviciului Parcări va începe distribuirea locurilor de parcare.

”După ce Serviciul de Parcări preia parkingul în administrare, locurile vor fi atribuite cetățenilor din zonă”, a precizat Boc.

Lucrările pentru construirea parkingului Negoiu au început în 2013. Din cauza intrării în faliment a uneia dintre firmele din asocierea care se ocupa de construcție, proiectul a fost în blocaj de nenumărate ori și s-a lucrat într-un ritm foarte lent. Astfel s-a ajuns la performanța nedorită să fie nevoie de cinci ani pentru construirea unui parking. Negoiu este primul parking din ultimii cinci ani care a fost construit în Cluj-Napoca.

În decembrie 2017, lucrările au fost încheiate, dar la recepție, ISU Cluj nu a dat aviz din cauza unor nereguli. Abia după șase luni, situația a fost rezolvată.

Adauga comentariu