Modificarile noului PUG – corectii de erori. Seful de proiect: “Banuiesc ca pe finalul anului se termina cu povestile astea”

In niciun an de cand a fost adoptat, dupa alti ani de taraganari, Planul Urbanistic General al Clujului a fost modificat de 14 ori prin Hotarari de Consiliu Local. Solicitarile din partea cetatenilor au fost mult mai multe, insa au fost respinse in plenul CL. Arhitectul Adrian Borda, seful de proiect al noului PUG, apreciaza ca aceste solicitari care duc la modificari se vor termina pana la finalul anului.

Vechiul PUG, valabil 10 ani, a expirat in 2009. Valabilitatea acestuia a fost prelungita conform legii cu perioada maxima de 5 ani. Apoi, la expirarea acestuia, in luna decembrie a anului trecut s-a aprobat noul Plan. De atunci, insa, nu trece sedinta de Consiliu Local in care vreun clujean sa nu ceara modificarea lui.

S-au dat de la inceputul anului pana acum 14 hotarari care modifica noul Plan Urbanistic General. Seful de proiect arata ca aceste modificari sunt corectii de erori si ca se explica prin faptul ca nu au avut la dispozitie date foarte exacte.

“In alte parti nu s-a intamplat asa, dar au si baze topografice mai bune, nu se construieste cum se face la Cluj, fiecare dupa cum il taie capul si aiurea. Sunt niste diferente de situatie, totusi.
Ceea ce se intampla acum e corectia unor lucruri care au aparut fie pe perioada elaborarii Planului, zone unde era mai putin clara baza topografica si acestea se cam termina.
Sunt multe pe lista, dar 0,01 sau 0,001% din teritoriu, deci nu sunt schimbari de substanta, sunt maruntisuri. Sigur ca e sacaitor, dar nu influenteaza de fapt Planul, sub nicio forma. Noi am avut o baza cadastrala cat e cadastrat. Lumea, cata vreme a fost consultare publica, nu s-au uitat si acum la sfarsit s-au trezit, dar modificarile pe chestii de principiu sunt refuzate de Consiliul Local. Se cam termina, erorile s-au cam lamurit si cu asta se va incheia, banuiesc, pana la sfarsitul anului cu povestile astea”, a punctat arhitectul Adrian Borda.

Comentarii

nae

09.11.2015 18:54

O documentatie de urbanism (PUG) aprobată se modifică doar printr-o alta documentatie de urbanism (PUZ, PUD)si nu prin HCL !?

Adauga comentariu