Modernizările înaintează în forță la Cluj! Se execută foraje lângă veceul istoric din Parcul Central

Modernizările înaintează în forță la Cluj, mai aprige de la o zi la alta! Hărnicia și destoinicia primarului clujean din Răchițele se vede pe teren prin lucrările temeinice care se execută – foraje pentru metrou aiurea-n tramvai, parkinguri semifinisate, străzi reabilitate pentru spargeri ulterioare și, astăzi, cireașa de pe tort, foraje orizontale pe lângă veceul istoric din Parcul Central.

Buzile cu plată din parcul din buricul târgului deștept sunt monumente istorice, așa că la ele nu pot fi aduse modificări, nu pot fi extinse, modificate structural sau demolate. Forajele nu sunt, așadar, pentru vreo fosă septică sau pentru o gură de metrou, ci, din spusele muncitorilor, „pentru subtraversări pentru curent”.

La finalul anului 2019, Parcul Central a fost săpat cu buldozerul, realizându-se șanțuri pentru sistemul automatizat de irigații.

Citiți și:

Atmosferă dezolantă în Parcul Central, lipsit de iarbă, plin de găinaț și de tranșee

Nici nu au fost bine acoperite tranșeele săpate atunci, că se forează acum parcul din nou. După gropile care se excavează, poate fi vorba și despre un nou cimitir:

La Cluj, nu se termină bine un șantier, că începe altul. Mai întâi se vâră în pământul scurmat conductele de apă, se astupă, se reamenajează zona distrusă, apoi se sapă pentru curent, când și curentul e înmormântat bine mersi în subteran, se excavează din nou pentru gaz. După ce toate sunt la locul lor, totul se scoate din pământ și se modernizează zona și zonele adiacente.

În acest fel, se vede permanent că se muncește, că orașul crește, că primarul e harnic, iar Clujul devine ”smart” de dai în gropi peste tot pe unde calci – prin zonele nemodernizate, de părăginite ce sunt, iar prin cele reabilitate perpetuu, de prea multă modernizare prost înțeleasă!

În loc să repare carosabilul, trotuarele, aleile, parcurile din cartierele comuniste ale Clujului, Primăria forează lângă veceul istoric din Parcul Central. Fiindcă doar ce e vizibil pentru mulți aduce multe voturi.

Adauga comentariu