Modernizarea străzii Soporului sare de pe listă și anul acesta?

Cea mai lungă stradă din Cluj-Napoca are 7,4 kilometri și nu a fost modernizată niciodată. Anul trecut a început asfaltarea unei bucăți de câteva sute de metri, din zona blocurilor aflate în construcție. De acolo mai departe, praf, pulbere, gropi și noroi când plouă sau când ninge.

La dezbaterea publică de luni, primarul Emil Boc a declarat că modernizarea străzii Soporului este în pregătire, în sensul că prima dată trebuie introduse utilitățile și abia după aceea să înceapă lucrările de asfaltare. Potrivit conducerii Primăriei, mai bine de 40 de străzi sunt în imposibilitatea de a fi modernizate din cauza instituțiilor care nu se grăbesc să facă demersurile pentru utilități.

“Avem în pregătire Soporului, să începem Planul Urbanistic Zonal pentru tot ce înseamnă Soporului, pe secțiuni pentru că este fixat doar orientativ ceea ce înseamnă servitute și utilitate publică. Și aici lucrurile sunt începute, dar durează și procedurile sunt consumatoare de timp și blocate de incapacitatea adminstrativă de a putea face față la toate aceste solicitări”, a spus Boc.

Aceasta înseamnă că există probabilitatea ca nici anul acesta strada Soporului să nu fie modernizată în totalitate. Pentru cetățeni nu ar fi nicio surpriză, sunt deja obișnuiți să aștepte de 30 de ani. Încă un an în plus ce mai contează?

Oamenii se plâng că își rup mașinile din cauza stării proaste a drumului și sunt nevoiți să cheltuiască sume mari pentru repararea autoturismelor.
În 2015, când au avut loc inundații pe strada Soporului, primarul s-a deplasat la fața locului, echipat cu cizme de cauciuc și umbrelă. Atunci le-a promis locuitorilor că strada va intra în reparații, dar au trecut mai bine de doi ani de atunci și situația este neschimbată.

În urmă cu patru ani, în semn de protest, cetățenii de pe Soporului au ieșit în stradă cu roabe, materiale de construcții, lopeți și alte utilaje ca să le arate autorităților că sunt în stare să își repare singuri drumul. 

Comentarii

Balmos Raul

31.01.2018 10:18

Buna ziua, Cu mult inainte sa citesc aceasta stire ma gandeam ce bune si utile ar fi trotuarele, care deocamdata lipsesc de pe strada Soporului. Ma refer acici la zona cere este locuita inca din toamna lui 2016. Toti acei oameni care ies din bloc si merg pana la statie sau magazin, etc, sunt obligati sa mearga pe strada super-incarcata cu mocirla, printre masinile de mare tonaj din zona, sa se fereasca de masinile mici, etc.. Mocirla facuta de masinile de mare tonaj de la santierele din zona. Vorbim aici de o distanta de 550-600 metri pana la intersectia cu strada Al. V. Voievod, unde deja apar trotuare si o strada mai curata. Nu o sa va vina sa credeti asta: am vazut vecini care parcurg acesti 600 m cu masina, pe care apoi o lasa in capatul strazii intr-un parking improvizat si apoi o iau civilizat la pas, pe trotuar pana la capatul liniei 3. Decideti si dvs daca ar fi utile sau nu :) 

Ciprian

01.03.2018 09:18

Strada Soporului nu a interesat in sensul asta pe nimeni, adica pe nici un "cetatean". La capat e un sat iar dealungul ei se face activitate agricola cu tractoare. De doi ani au aparat vreo 5 case. Acum ca se contruiesc cateva blocuri cu finalizare pe hartie in 2019-2010 la capatul dinspre Cluj, a devenit brusc f importanta. Cred ca sunt alte zone de mai de interes in oras. Cred ca adevarata grija sta in terenurile parcelate in plin camp si proiectele imobiliare ce nu se pot vandute la pret prea bun.

Adauga comentariu